A NER-ben nincs helye az állatok védelmének!

2018-12-05 14:55

A Fideszt nem érdekli az állatok és az élővilág sorsa, sem országos, sem települési szinten. Szentgotthárd városának képviselő-testülete előtt volt a novemberi ülésen egy olyan, a Jobbik által benyújtott előterjesztés, ami helyi szinten állított volna fel rendelkezéseket az állatok védelmében. A kormánypárti és hozzájuk dörgölőző többség bagatellizálta és elutasította a javaslatokat, a problémák érdemi megoldása helyett egy munkacsoport felállítását szavazták meg, amelyik szakértői véleményeket kér majd be a témában.

Felmerülhet a kérdés: milyen szakértői vélemény lehet az, amelyik támogatja például vadállatok szerepeltetését cirkuszokban? Milyen szakértő adna ki olyan véleményt, amelyik azt állítaná, hogy a jelenlegi, szőnyegbombázás-szerű szúnyogirtás nem mérgezi környezetünket és az élővilágot és ennek nincs alternatívája? Lenne olyan szakértő, aki azt állítaná, hogy nincs szükség az oktatási intézményekben a felelős állattartásra való nevelésre? Ki merné jelenteni bármelyik szakértő, hogy nem kell örökbefogadó napokat tartani, ahol a helyi menhelyek gazdátlan állatai családokhoz kerülhetnek?

Mit várhatunk az állatvédelem terén azoktól, akiknek egyik fő embere Semjén Zsolt, akitől nincs biztonságban egyetlen élő állat sem a Földön?  Az elmúlt héten Huszár Gábor, Szentgotthárd kormánypárti polgármestere sikeresen rálicitált erre is: ő inkább elaltatná a kóbor ebeket az ivartalaníttatás helyett. A Fidesz ezzel is bizonyította, hogy továbbra is az állatkínzók pártján áll.

Lábodi Gábor, a Jobbik szentgotthárdi önkormányzati képviselője

Szávay István Facebook-bejegyzése.
A Jobbik népszavazást kezdeményez annak érdekében, hogy a munkavállalók véleményt mondhassanak a Fidesz-KDNP rabszolgatörvényéről.

2018 december