Híreink

A NFM ne viselkedjen sehallselát Dömötörként!

2016-08-13 21:15
-A +A

Miközben forráshiányra hivatkozva elutasítják a jogos dolgozói igényeket, és még csak meg sem hallják, válaszra sem méltatják az autóbuszos szakszervezetek bérfelzárkóztatást követelő megkeresését, a szaktárca felháborító módon továbbra is szemet huny a közszolgáltatások offshore hátterű cégeknek való kiszervezése fölött, s nem akarja látni azok visszásságát.

Mint ismeretes, 2012-ben már parlamenti vizsgálóbizottság firtatta a Volán egyes vagyonelemei széthordásának messze bűzlő történetét. A Fidesz elszámoltatási impotenciájára azonban jól jellemző, hogy senkinek még csak a haja szála sem görbült meg a milliárdos tételek lenyúlásáért.

Mindez az adófizetőknek 540 millió forintnyi indokolatlan többletköltséget okozó járatkiszervezések esetében is hasonló módon működött, ahol szabadon tobzódtak a meglehetősen homályos tulajdonosi hátterű cégek. Ennek ellenére az „elévülés”, a „nem azonosítható tulajdonosok”, a „bizonyítékok hiánya” típusú elkenésnek köszönhetően nemcsak felelősségre vonás nem történt, hanem négy év elteltével boldogan üzletelnek tovább az akkori szereplőkkel, sőt új piacokat is adtak nekik.

Márpedig mindezen dolgok fényében igencsak jogos kérdés, hogy milyen érdekességekre bukkanunk majd akkor, amikor az Európai Unió elvárásai nyomán nemsokára kezdetét veszi Magyarországon a közösségi közlekedés liberalizációja, amely úgymond a távolsági személyszállítás piacosítását hivatott megvalósítani. Mindez nagyjából 1400 milliárd forint értékű szolgáltatás tendereztetését jelenti a tíz évre szóló koncesszió keretében, ahol a pályázatokon a szolgáltatásokért jelenleg felelős Volán-társaságok mellett további cégek indulhatnak majd. Jó lesz tehát vigyázni! A Jobbik mindenesetre rajta tartja majd a szemét ezeken a folyamatokon.

Addig is pedig, mint ahogyan azt legutóbb, az offshore-ellenes fellépéshez szükséges lépésekről szóló politikai vitanap során is kifejtettük, felszólítjuk az illetékeseket, hogy a Volán Zrt. alibi-vizsgálatainak időhúzó taktikázása helyett, azonnali hatállyal bontsanak szerződést a közpénzeken élősködő valamennyi gyanús hátterű céggel!

Ander Balázs, országgyűlési képviselő, a Jobbik munkavállalói érdekvédelmi csoportjának vezetője

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

A Fidesz és Orbán Viktor morális szégyene, hogy polgármesteri székében marad a súlyos korrupciós-, valamint drogbotrányba keveredett Borkai Zsolt.
"A Fideszes álmok, amelyeket a magyar bérek kiugró növekedéséről szőttek, elpárologtak, nem állták ki a valóság próbáját".

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019 október