Híreink

"Nincs létjogosultsága a platformnak"

2018-05-22 16:58
-A +A
 
A Jobbik a nemzet egészét kívánja képviselni - közölte kedden Jakab Péter azután, hogy Toroczkai László bejelentette, egy platformot hoz létre a párton belül.
 
"A Mi magunk platformnak nincsen létjogosultsága, egyrészt az alapszabály ezt nem teszi lehetővé, másrészt a Jobbik nem önmagát képviseli, mi nem magunkat képviseljük, hanem minden magyar embert. Ragaszkodunk a 2003-as alapító nyilatkozatban lefektetettekhez, miszerint a Jobbik a nemzet egészét képviseli" - jelentette be Jakab Péter Toroczkai László sajtótájékoztatójára reagálva.
 
A Jobbik szóvivője úgy vélte: a Fideszen belül van arra törekvés, hogy megosszák a Jobbikot, a kormánypárt szeretné elérni, hogy a Jobbik a Fidesz egy platformja legyen csupán.
 
"A Jobbik továbbra is Magyarország legerősebb ellenzéki pártja, az egyetlen valós ellenzéki alternatíva."
 
Mint mondta: lehetnek és kellenek is viták a párton belül, egy demokratikus közösségben a vita nem a fejlődés gátja, hanem a fejlődés motorja. 
 
"De ha ezeket a vitákat a párt lefolytatta, akkor mindenkinek tudomásul kell venni a legfőbb döntéshozatali szerv, vagyis a kongresszus döntését. Ez pedig úgy szólt, hogy a Jobbik tovább járja azt az utat, amelynek eredményeként a Jobbik szociálisan érzékeny nemzeti néppártként a magyar társadalom legszélesebb rétegeit kívánja képviselni, függetlenül attól, hogy ki baloldali vagy jobboldali."
 
Jakab Péter bejelentette: a párt elnöksége csütörtökön ül össze, ahol megvitatják a platformmal kapcsolatos álláspontot.
 
A párt szóvivője hozzátette: a Toroczkai László által bejelentett hét polgármester közül ketten, Szente Béla, Monorierdő és Baumgartner László, Bánokszentgörgy polgármestere jelezte, hogy visszaéltek a nevükkel, tehát nem vesznek részt ebben a platformban, ahogyan Jámbor Márk regionális igazgató is jelezte (Toroczkai László négy, őt támogató regionális igazgatóról beszélt), hogy nem adja nevét ehhez a platformhoz.
 
"A Jobbik egységes, nem tartunk attól, hogy szakadás lesz" – jelentette ki újságírói kérdésre Jakab, aki emlékeztetett: lemorzsolódás mindig is volt a párt körül, sőt, különböző pártok korábban is alakultak korábbi jobbikosokból, de azok hamar meg is szűntek - utalt a Magyar Hajnalra, vagy a Magyar Főnix Mozgalomra a szóvivő. Arra reagálva, hogy Toroczkai Lászlót a frakcióban is támogatják, úgy reagált, a Jobbik frakciója "hallatlanul egységes".
 
Emlékeztetett: "Maga Dúró Dóra sem erősítette meg, hogy részt venne ebben a testületben, ezt csak Toroczkai Lászlótól hallottuk eddig."
 
"Párton belül egy pártot létrehozni, az a párt ellen hat" - mondta. Újságírói kérdésre leszögezte: azért nem tud visszatérni a Jobbik a "régi irányhoz", mert el sem tért attól, az alapító nyilatkozatban megfogalmazott értékek a néppártosodással teljesednek ki.
 
Mint mondta: a platform létrehozásáról nem volt egyeztetés Toroczkai László és Sneider Tamás között.
 
A sajtótájékoztató végén még egyszer megerősítette: a szerveződés jelenleg alapszabály-ellenes.
 
alfahir.hu - jobbik.hu

Ajánlott cikkek

A főváros költségvetése rendkívül nagy, 114 milliárdos hiánnyal számol.
Egyre pofátlanabb módon lopják el az uniós forrásokat.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
 
2019 február