Növekvő munkanélküliség Encsen

2013-03-02 22:22
Encs

A Fidesz többségű helyi testület a kormányzat által meghirdetett rezsicsökkentéssel ellentétesen, a kéményseprés szolgáltatási díját is egyhangú szavazattal emelte meg, ezáltal tovább terhelve az emberek pénztárcáit.

Szomorúan állapítjuk meg, hogy a Fidesz kampányígéreteiből Encsen eddig semmi sem valósult meg, pedig most a gyakorlatban is megvan minden feltételük: a kormányzó 2/3-ad , választókörzet Fideszes országgyűlési képviselője, és a helyi önkormányzati többségük is. Encsen az Abaúji és Zempléni térséghez hasonlóan a vállalkozások számának csökkenésével párhuzamosan a munkanélküliségi ráta növekvő tendenciája tapasztalható, a lakosság emelkedő adóterhei mellett. Az Abaúj Bútoripari Kft elleni csődeljárás pedig újabb encsi munkahelyeket veszélyeztet.

Mindezt látva, érzékelhető a lakosság körében az egyre nagyobb elégedetlenség, mivel mindenki egy szebb, kiszámíthatóbb és élhetőbb jövőt szeretne a városban, továbbá, hogy fiataljaink helyben tudjanak maradni szülőföldjükön. Ezt kérjük számon a jövőben a helyi vezetéstől!

Hocza Tamás,

Jobbik B.-A.-Z. megyei alelnöke