Nyílt levél és kérdések Kakas Bélához a hűtlen kezelés ügyében első fokon elítélt fideszes megyei képviselő jogállásával kapcsolatban!

2018-12-03 14:16

Tisztelt Kakas Béla! Tisztelt Elnök Úr!

Nagy bölcsességről tett tanúbizonyságot a tegnapi sajtóközleményében, amiben megállapítja, hogy a JOBBIK megtarthatja a megyei mandátumát. Ezzel a kijelentésével, újabb szintet lépett a neo-bolsevik fideszes hatalomgyakorlás. A szánalmas mentegetőzés mögött azonban kiolvashatóak a sorokból, hogy egy burkolt fenyegetés húzódik meg a háttérben. Magyarország második legnagyobb pártjának azt üzeni a Csongrád Megyei Önkormányzat fideszes elnöke: Ne aggódjatok, mert megtarthatjátok azt a mandátumot, amit a választók akaratából szereztetek meg! Ezzel a „nagyvonalú” hozzáállással Kakas Béla elismerte, hogy a fideszes hatalom-gépezet bármit megtehet a politikai ellenfeleinek leszámolásának érdekében.

Az 50-es évek hangulatát idézi fel a megyei fideszes többség akkor is, amikor két ugyanolyan eljárásban két ellentétes döntést hoz meg. A jobbikos képviselőtől elveszi a mandátumát, míg az államhatalomhoz lojális csatlós esetében meghagyja azt. Ezt a kettős mércét és bolsevik tempót, még Rákosi Mátyás megirigyelné Kakas Béláéktól. Ezen koncepciós eljárás további aggodalmakat vet fel, ami a Csongrád Megyei Önkormányzat besúgói rendszerére vonatkozik. Önök, arra hivatkozva indítottak eljárást, hogy bejelentés érkezett Dr. Kiss Attila képviselői jogállásával kapcsolatban – ugyanakkor nem tájékozódtak arról, hogy a Fidesz padsoraiban gazdasági ügyben első fokon elítélt személy ül.

A Szegedi Járásbíróság októberi ítélete szerint Miklós Pétert, a Csongrád megyei Fidesz frakció tagját, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt fél év börtönbüntetésre ítélték, amit egy év próbaidőre felfüggesztett a bíróság. Miklós Péter 2011 áprilisától 2014 decemberéig töltötte be a SZINT Kft. ügyvezetői posztját.

A vádirat szerint szabálytalanul fizettek ki különböző javadalmazásokat abban az időszakban, amikor Miklós Péter állt a cég élén. A kár összege több mint hatmillió forint, ami három szabálytalanul kifizetett tétel összértéke. A SZINT Kft. javadalmazási szabályzata alapján a versenytilalmi javadalmazás jogszerűtlen volt, mert azt csak a cég felügyelőbizottságának, illetve a városi közgyűlés hozzájárulásával lehetett volna megadni. A Munka Törvénykönyve pedig közös megegyezés esetén nem engedi meg a végkielégítés fizetését sem. A bíróság szerint Miklós Péter rendkívül „nagyvonalú” volt a különböző javadalmazások kifizetésekor, és hiába hivatkozott arra, hogy a jogszabályi következményekre nem figyelmeztette a cég ügyvédje, a felelősség a károkozásért őt terheli.

Mindezek fényében kérdezem Öntől: Volt-e tudomása arról, hogy a Fidesz megyei frakciójában első fokon hűtlen kezeléssel vádolt személy ül? Összeférhetőnek tartja-e Ön Miklós Péter képviselői munkáját? Kért-e a fideszes képviselő esetében is állásfoglalást a Kormányhivataltól az elnök úr? Meddig kívánják fenntartani Miklós Péter képviselői mandátumát?

A jobbikos képviselőtársam esetében, kérdezem Öntől: Ha a bíróság megállapítja a törvénytelen mandátum elvételt, bocsánatot fog-e kérni nyilvánosan Dr. Kiss Attilától és a Jobbiktól is? Hajlandóak lesznek-e kártérítést fizetni a törvénytelen döntésükért? Meddig kívánnak kettős mércét alkalmazni a Csongrád Megyei Önkormányzatnál?

Tóth Péter, a Jobbik Csongrád megyei elnöke

Szávay István Facebook-bejegyzése.
A Jobbik népszavazást kezdeményez annak érdekében, hogy a munkavállalók véleményt mondhassanak a Fidesz-KDNP rabszolgatörvényéről.

2018 december