Híreink

Nyilvánossá tenné a kórházi fertőzések statisztikáit a Jobbik

2019-07-01 14:05
-A +A
 
A kórházi fertőzések elleni hatékonyabb fellépésre, a megbetegedések számának visszaszorítására szólította fel a kormányzatot hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Lukács László György, a Jobbik frakcióvezető-helyettese.
 
"Megállapítható, hogy többen halnak meg kórházi fertőzésekben, mint közlekedési balesetben. Semmelweis országában ez elfogadhatatlan"  - fogalmazott az ellenzéki politikus, aki - mint mondta - éppen ezért apró gesztusként kézfertőtlenítő gélt is vitt a SOTE klinikájának.
 
Hangsúlyozta: a magyar egészségügy napja alkalmából nagyon fontos felhívni arra is a figyelmet, hogy nemcsak a betegek, hanem maguk a dolgozók is megbetegedhetnek azoktól a kórokozóktól, amelyek egy kórházi környezetben előfordulhatnak.
 
"Ezen a napon tartozunk a dolgozóknak és tartozunk a betegeknek azzal, hogy felhívjuk erre a problémára a figyelmet" Hozzátette: a túlterheltség és az eszközhiány ahhoz vezet, hogy a kórházi ellátás nem tud 100 százalékosan működni. Ezért értékelése szerint a pénzt a kórházi fertőzések visszaszorítására kell fordítani.
   
"Nulladik feladatként" a kórházi fertőzések statisztikáinak nyilvánosságra hozatalát, kutathatóvá tételét említette. 
 
A Jobbik azt szeretné, hogy "világosan, minden kórházra, akár minden osztályra lebontva megismerhetőek legyenek a kórházi fertőzési statisztikák."
 
Hozzátette: emellett arra is szükség van, hogy minden kórházban legyen elegendő fertőtlenítőszer, egyszerre védve a dolgozókat és a betegeket. A Jobbik szakpolitikusa a sajtótájékoztatót követően átadta a kórháznak a magával hozott fertőtlenítőszereket.
 
alfahir.hu - jobbik.hu

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2020 szeptember