Nyilvánossá tenné a kórházi fertőzések statisztikáit a Jobbik

2019-07-01 14:05

A kórházi fertőzések elleni hatékonyabb fellépésre, a megbetegedések számának visszaszorítására szólította fel a kormányzatot hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Lukács László György, a Jobbik frakcióvezető-helyettese.

"Megállapítható, hogy többen halnak meg kórházi fertőzésekben, mint közlekedési balesetben. Semmelweis országában ez elfogadhatatlan"  - fogalmazott az ellenzéki politikus, aki - mint mondta - éppen ezért apró gesztusként kézfertőtlenítő gélt is vitt a SOTE klinikájának.

Hangsúlyozta: a magyar egészségügy napja alkalmából nagyon fontos felhívni arra is a figyelmet, hogy nemcsak a betegek, hanem maguk a dolgozók is megbetegedhetnek azoktól a kórokozóktól, amelyek egy kórházi környezetben előfordulhatnak.

"Ezen a napon tartozunk a dolgozóknak és tartozunk a betegeknek azzal, hogy felhívjuk erre a problémára a figyelmet" Hozzátette: a túlterheltség és az eszközhiány ahhoz vezet, hogy a kórházi ellátás nem tud 100 százalékosan működni. Ezért értékelése szerint a pénzt a kórházi fertőzések visszaszorítására kell fordítani.

"Nulladik feladatként" a kórházi fertőzések statisztikáinak nyilvánosságra hozatalát, kutathatóvá tételét említette.

A Jobbik azt szeretné, hogy "világosan, minden kórházra, akár minden osztályra lebontva megismerhetőek legyenek a kórházi fertőzési statisztikák."

Hozzátette: emellett arra is szükség van, hogy minden kórházban legyen elegendő fertőtlenítőszer, egyszerre védve a dolgozókat és a betegeket. A Jobbik szakpolitikusa a sajtótájékoztatót követően átadta a kórháznak a magával hozott fertőtlenítőszereket.

alfahir.hu - jobbik.hu

Nem támogattam Ursula von der Leyen megválasztását az Európai Bizottság elnöki székébe.

2019 július