A nyugat-európai bérek hatodából is majdnem ugyanannyit fizetünk az üzemanyagért

2018-06-12 16:14

Az üzemanyagok közterheinek csökkentését javasolja a Jobbik - közölte keddi budapesti sajtótájékoztatóján Volner János, a párt alelnöke.

Mint mondta, ha csökkentik ezeket a "világrekordszintű" terheket, azzal egyszerre támogatják a lakosságot - amely a nyugat-európai bérek hatodából-hetedéből él, de majdnem ugyanannyit fizet egy liter üzemanyagért, mint a kontinens másik felének lakói - és a vállalkozásokat is.

"Ezek a költségek rontják a magyar vállalkozások egyébként sem rózsás versenyképességét" - mondta, jelezve, a nap folyamán benyújtandó indítványuk elfogadása esetén 36 milliárd forinttal csökkenne a büdzsé bevétele.

Volner János szerint az Orbán-kormány korábban többször is azt ígérte, hogy csökkenti ezeket a terheket, ez aztán nem történt meg.

Megemlítette: az autósokat olyan közterhek is sújtják Magyarországon, mint a máshol nem ismert regisztrációs adó, a vagyonszerzési illeték, és az eredeti funkcióját el nem látó parkolási rendszer tarifaemelései miatt Budapest belső kerületeiben "néhány négyzetméternyi aszfalt Magyarországon több pénzt keres, mint egy minimálbérért gályázó munkás".

Volner János az üzemanyagkérdést felhozta a parlament keddi ülésén is, ahol Tállai András azt válaszolta, hogy a kormánynak nincs ráhatása az üzemanyagárakra.

Hozzátette, a jövedéki adó szabályozását az uniós minimumok határozzák meg, és nem lehet az üzemanyagokra külön áfakulcsot alkalmazni. Tállai bizonyára megfeledkezett róla, hogy tavaly „állampolgári megkeresésre eljárt a Mezőkövesden és térségében tapasztalható üzemanyagárak tekintetében”, aminek következtében 11 forinttal csökkent a benzin és öttel a gázolaj ára.

alfahir.hu - jobbik.hu

Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselőt nevezte ki a Jobbik elnöksége az ellenzéki párt kommunikációs igazgatójának.
A héten nagy nyilvánosságot kapott encsi lincselés miatt rendőrőrsöket és folyamatos rendőri jelenlétet sürgetett sajtótájékoztatóján a Jobbik szóvivője.

2018 október