Híreink

Önálló minisztériumot akar a Jobbik a magyar oktatás számára

2019-11-28 18:24
-A +A
 
Önálló oktatási és kulturális minisztérium felállítását sürgette csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Brenner Koloman, a Jobbik frakcióvezető-helyettese, rendkívül aggasztónak nevezve a korábbi akadémiai kutatóintézetekről és az egyetemi átszervezésekről érkező híreket.
 
Az oktatás területét nem lehet mesterségesen részekre szabdalni - mondta, példaként említve a szakképzés kivételét a közoktatásból. Hozzátette, "évente újraszabják a teljes rendszert", ami szerinte kapkodást, káoszt szül.
 
Az ellenzéki politikus szerint máig bizonytalan a szeptember elsejével a korábbi akadémiai kutatóintézetekből létrehozott hálózat sorsa, miközben nap mint nap hagyják el az országot a hazai tudományos világ derékhadát alkotó kiváló fiatal és középkorú kutatók.
 
Kifogásolta, hogy a kutatóhálózat főtitkára a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) demokratikusan megválasztott vezetését megkerülve, az egyes intézmények vezetőivel egyeztet az MTA 70 milliárd forintos vagyonáról.
Brenner Koloman bírálta azt is, hogy a Budapesti Corvinus Egyetemen a karok megszüntetését tervezik, ami után a rektor és a kancellár dönthetne minden lényeges kérdésben.
 
"A Jobbik mint, megújult nemzeti néppárt a szabad és független gondolkodásra, véleményalkotásra alapértékként tekintő polgári konzervatív gondolatkör alapján mindig az értelmiségi létforma szabadsága és függetlensége mellett foglal állást. Mi a Fidesz a tudás- és értelmiség-ellenes politikájával szemben a tudás és az innováció pártján vagyunk, amely biztosítja minden magyar polgár esélyét egy gyarapodó, teljes élethez" - fogalmazott a politikus. 
 
alfahir.hu - jobbik.hu

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

A harminc százalékos béremelés és a hatékony béralku mézesmadzagjának hamis fogadalmára hivatkozva vették el több mint harmincezer pedagógustól a hatékonytalannak kikiáltott közalkalmazotti státuszt.
Úgy fest a helyzet, hogy a miniszterelnöknek csak azért volt szüksége az egészségügyi rendszer feletti kontrollra, hogy a zavarosban halászó haverokat végül helyzetbe hozhassa.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 május