Önkormányzati lakáskerettel segítene a miskolci devizásokon a Jobbik

2018-07-02 12:10

60 ingatlanból álló lakáskerettel segítené a Jobbik a kilakoltatással fenyegetett miskolci devizahiteles családokat azok után, hogy korábban a fideszes városvezetés szintén 60 lakással segítette a kilakoltatott számozott utcaiak elhelyezését.

Az erről szóló költségvetési módosító javaslatot Jakab Péter, a Jobbik országgyűlési képviselője nyújtotta be a parlament elé. A politikus hétfői, miskolci sajtótájékoztatóján elmondta, most már alaptörvényi szinten is küzdeni kell a hajléktalanság ellen, ezért mind a kormánynak, mind a miskolci önkormányzatnak kötelessége megakadályozni azt, hogy a bajba jutott devizahiteles családok utcára kerüljenek.

Jakab emlékeztetett, a város fideszes többsége már biztosított egy 60 lakásból álló keretet a kilakoltatott számozott utcaiaknak, a Jobbik pedig most azt javasolja, hogy a bajba jutott devizások is kapjanak legalább egy 60 lakásból álló kríziskeretet az önkormányzattól, a városnak ehhez van elég kihasználatlan ingatlana, amelyek felújításhoz a kormánynak kell segítséget nyújtania.

Jakab a lakáskeret kialakításához szükséges pénzt a kormányzati kommunikációtól venné el: „kevesebb sorosozós plakátot kell kitenni jövőre, és jut pénz a bajba jutott miskolci devizások megsegítésére” – fogalmazott, majd arra kérte Miskolc fideszes képviselőit, támogassák a javaslatot, ha ők is úgy gondolják, hogy a magyar emberek otthona fontosabb, mint néhány „bugyuta plakát”.

Jobbik Miskolci Alapszervezete

Hogyan lelhetnénk meg méltó helyünket Európában? A magyar nemzeti oldal egészen a legutóbbi időkig komoly problémával szembesült ezen a téren.
Csütörtökön kora reggel ismét megpróbáltak megfosztani otthonától egy soroksári idős asszonyt, aki már kétszeresen is kifizette banki adósságát, mégis ráküldték a végrehajtót.

2018 szeptember