Híreink

Önkormányzati lakáskerettel segítene a miskolci devizásokon a Jobbik

2018-07-02 12:10
-A +A

60 ingatlanból álló lakáskerettel segítené a Jobbik a kilakoltatással fenyegetett miskolci devizahiteles családokat azok után, hogy korábban a fideszes városvezetés szintén 60 lakással segítette a kilakoltatott számozott utcaiak elhelyezését. 

Az erről szóló költségvetési módosító javaslatot Jakab Péter, a Jobbik országgyűlési képviselője nyújtotta be a parlament elé. A politikus hétfői, miskolci sajtótájékoztatóján elmondta, most már alaptörvényi szinten is küzdeni kell a hajléktalanság ellen, ezért mind a kormánynak, mind a miskolci önkormányzatnak kötelessége megakadályozni azt, hogy a bajba jutott devizahiteles családok utcára kerüljenek. 

Jakab emlékeztetett, a város fideszes többsége már biztosított egy 60 lakásból álló keretet a kilakoltatott számozott utcaiaknak, a Jobbik pedig most azt javasolja, hogy a bajba jutott devizások is kapjanak legalább egy 60 lakásból álló kríziskeretet az önkormányzattól, a városnak ehhez van elég kihasználatlan ingatlana, amelyek felújításhoz a kormánynak kell segítséget nyújtania.

Jakab a lakáskeret kialakításához szükséges pénzt a kormányzati kommunikációtól venné el: „kevesebb sorosozós plakátot kell kitenni jövőre, és jut pénz a bajba jutott miskolci devizások megsegítésére” – fogalmazott, majd arra kérte Miskolc fideszes képviselőit, támogassák a javaslatot, ha ők is úgy gondolják, hogy a magyar emberek otthona fontosabb, mint néhány „bugyuta plakát”.

Jobbik Miskolci Alapszervezete

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Próbálta szembesíteni a hazug kormányt a valósággal, miszerint nincs elég ember a lélegeztetőgépek üzemeltetéséhez.
Ha a kenyér ugyanolyan drága vidéken, mint Budapesten, a bérekben se legyen 140 ezer a különbség.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2020 szeptember