Orbán Viktor lett az ország legnagyobb földesura

2019-05-17 15:31

„Akié a föld, azé az ország” – hangzik a régi bölcsesség. Manapság a termőföld mellé nemcsak az ország, hanem EU-s milliárdok is járnak. Ezt a miniszterelnök és szűk köre is nagyon jól tudja, ezért is teszik rá a kezüket az összes elérhető földterületre. Az sem számít, ha az állami föld vagy természetvédelmi terület volt, a harácsolásuk nem ismer korlátokat. A Fidesz egy új földesúri rendszert épített ki, ahol az adott térségben uralkodó kormányhű elit szerez meg minden erőforrást. A magyar vidéket ez a fajta birtokkoncentráció sújtja leginkább, ez játssza a legnagyobb szerepet abban, hogy a kis- és közepes családi gazdálkodók kiszorulnak a saját településükről. Mészáros Lőrinc és rajta keresztül Orbán Viktor az ország legtehetősebb földesuraivá váltak, mára több földjük van, mint a régóta listavezető Csányi Sándornak.

A Jobbik olyan képviselőket küld az Európai Parlamentbe, akik a földesúri rendszer lebontásáért dolgoznak, akik olyan támogatási rendszert javasolnak, ami hátrányosan érinti a nagy földbirtokosokat, és a tőlük elvont hazai és EU-s forrásokat a helyben élő családi gazdálkodóknak csoportosítja át. Mi nem az oligarchákat, hanem a magyar gazdákat képviseljük és támogatjuk, mert az elnéptelenedő magyar vidék csak így lehet újra élhető és vonzó választás a magyar embereknek. Csak egy ilyen, igazságos és méltányos rendszer lesz képes a magyar vidéket felemelni, és a hazai mezőgazdaság, Európában korábban betöltött, méltó és vezető szerepét visszaszerezni.

Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselőjeSajtóközlemény: Orbán Viktor lett az ország legnagyobb földesura

Az elmúlt nyolc évben, a Handó Tünde nevével jelzett korszakban nem minden állt meg úgy, ahogy egy jogállamban meg kellene.
A kormánypártok döntésének értelmében egyetlen egy ellenzéki képviselő sem vehet részt a sajtó ellenőrzését gyakorló Médiatanács működésében.

2019 december