Híreink

"Orbán Viktor ne bujkáljon tovább!"

2017-08-17 17:30
-A +A
 
A Jobbik szerint Orbán Viktornak választ kell adnia arra, hogy 2010-ben csalással jutott-e kormányra. Követelik, hogy ne bujkáljon tovább, hanem magyarázza meg, a kormányváltást lehetővé tévő kampányaikkal csalást követtek-e el.
 
Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a választási csalás kérdése már csak azért is fontos, mert a 2010-es győzelemnek köszönhető egyebek mellett az új alaptörvény és a 2014-es győzelmet jelentő új választási törvény, továbbá az, hogy már minden fontos pozícióba barátok és rokonok kerülnek, és közpénzek százmilliárdjai jutnak hozzájuk, valamint, hogy "a lopás és a korrupció állami szinten elfogadott" lett.
 
Megismételte, hogy pártja vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi és 2018-as kormányra kerülése esetén is vizsgálná a kérdést. A képviselő megjegyezte, hogy az ingyenkampányról bizonyára Orbán Viktor is tudott, mert a Fideszben semmi nem történhet Orbán Viktor tudta nélkül.
 
„Olyan rendszert építettek fel (…), amelyben az ügyészség nem vizsgálódik egy ilyen egyértelmű ügyben” - fogalmazott Szilágyi, hozzátéve, hogy ebből a rendszerből már a fékek és ellensúlyok is hiányoznak.A legnagyobb ellenzéki párt szerint ma már csupán egy lépésre vagyunk a demokrácia és a szólásszabadság megszüntetésétől, avagy egy teljes diktatúra felépítésétől.
 
„Ezt a rendszert köszönhetjük a választási csalásnak”
 
Újságírók a jobbikos politikust kérdezték arról is, hogy bocsánatot kérnek-e a nyugdíjasoktól a párt vezető politikusainak közelmúltbeli nyilatkozatai miatt. Szilágyi György erre azt válaszolta, hogy mivel nem sértették meg a nyugdíjasokat, hanem a pártelnök egy jelenséget írt le, így nem hiszi, hogy bocsánatot kell kérniük. Főleg nem olyantól, aki Vona halálát kívánja. Megismételte: a Jobbik szerint a Fidesz és az MSZP sérti meg folyamatosan a nyugdíjasokat.
 
A Jobbik egyébként pont csütörtökön tartott egy nyugdíjas kerekasztal ülést, ahol az idősek igényeit mérték fel, és a Jobbik kormányzati terveit vázolták fel.
 
Kérdezték Korózs Lajos ATV-s szerepléséről is, ahol az MSZP-s politikus egy interneten talált, photoshoppolt horogkeresztes posztert tulajdonított a Jobbiknak, ezzel nácizva le a pártot. Szilágyi György szerint a Fidesz és az MSZP koalícióban dolgozik a Jobbik ellen, a konkrét ügyben pedig vizsgálják a jogi lépések lehetőségét.
 
alfahir.hu - jobbik.hu
 

Ajánlott cikkek

Magyarország ebben is Európa szégyenpadjára került.
A kormányzat arcátlan módon szüntette meg a lakáscélú előtakarékosság állami támogatását, ily módon fiatalok és idősebbek tízezreit zárta ki az otthonteremtést segítő lehetőségek közül.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2018 október