Országos népszavazást kezdeményez a Jobbik a sajtószabadság visszaállítása érdekében

2018-04-21 09:31

Az elmúlt választási kampány megmutatta, hogy a kormány kézivezérléssel irányít több médiumot, következmények nélkül terjesztenek álhíreket, hazugságokat, a kiegyensúlyozottságnak pedig a látszatát is kerülik. Jogerős bírósági ítéleteket nem teljesítenek, helyreigazításokat nem közölnek. Egyes kormánypárti televíziók a Nemzeti Választási Bizottság döntése ellenére sem hívtak be ellenzéki politikusokat műsoraikba, a kormány agymosásának, hazugságainak azonban bőségesen adtak teret.

A Jobbik ezért országos népszavazást kezdeményez annak érdekében, hogy a fenti gyakorlat megváltozzon. Ne lehessen ezentúl egyoldalúan tájékoztatni, egyenlő feltételek legyenek biztosítva mind a kormány, mind az ellenzék politikusainak számára. Súlyos büntetés járjon azoknak a sajtóorgánumoknak, akik jogerős bírósági ítélet ellenére nem hajlandóak közölni a helyreigazításokat, a hazug állítások miatt induló személyiségi jogi pereket pedig a bíróságok soron kívül tárgyalják.

Volner János, a Jobbik alelnöke

A Jobbik továbbra is alternatívát kíván felmutatni a Fidesszel szemben, miközben sikerült megállapodni a törvénytelen büntetésről a NAV-val és az ÁSZ-szal, így biztosított a legerősebb ellenzéki párt
A Jobbik üdvözli Székely László ombudsman azon megállapítását, miszerint a diákhitellel kapcsolatos kedvezményeket ki kell terjeszteni az apákra is.

2018 augusztus