Országos népszavazást kezdeményez a Jobbik a sajtószabadság visszaállítása érdekében

2018-04-21 09:31

Az elmúlt választási kampány megmutatta, hogy a kormány kézivezérléssel irányít több médiumot, következmények nélkül terjesztenek álhíreket, hazugságokat, a kiegyensúlyozottságnak pedig a látszatát is kerülik. Jogerős bírósági ítéleteket nem teljesítenek, helyreigazításokat nem közölnek. Egyes kormánypárti televíziók a Nemzeti Választási Bizottság döntése ellenére sem hívtak be ellenzéki politikusokat műsoraikba, a kormány agymosásának, hazugságainak azonban bőségesen adtak teret.

A Jobbik ezért országos népszavazást kezdeményez annak érdekében, hogy a fenti gyakorlat megváltozzon. Ne lehessen ezentúl egyoldalúan tájékoztatni, egyenlő feltételek legyenek biztosítva mind a kormány, mind az ellenzék politikusainak számára. Súlyos büntetés járjon azoknak a sajtóorgánumoknak, akik jogerős bírósági ítélet ellenére nem hajlandóak közölni a helyreigazításokat, a hazug állítások miatt induló személyiségi jogi pereket pedig a bíróságok soron kívül tárgyalják.

Volner János, a Jobbik alelnöke

A Jobbik képviselői csütörtökön nyújtottak be egy törvénymódosító javaslatot, amely alapján a fúrt kutak tulajdonosai további két év haladékot kapnának kútjaik bejelentésére.
Miután a mérhetetlen Fidesz-korrupció miatt az unió elzárja a pénzcsapokat, a kormány Miskolctól is visszaveszi a még fel nem használt EU-s forrásokat.

2018 október