Örülne, ha olyan albérletben élhetne, ami végül az öné lesz?

2017-10-30 17:19

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke és a párt lakhatási témákért felelős képviselője hétfőn a Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján ismertette az ellenzéki párt otthonteremtési programjának fő pontjait. A Jobbik már a 2014-es választásokon is előtérbe helyezte az állami hátterű bérlakásépítési és otthonteremtési programját, ami az aktuális 2018-as választási programjukban is nagy szerepet tölt be.

A program fő célja, hogy a jelenlegi nagyvárosi albérleti díjak maximum harmadáért lehessen beköltözni egy átlagos méretű lakásba. 8-10 év bentlakás után pedig a párt meg kívánná teremteni annak lehetőségét, hogy az addigi bérlők tulajdonába kerülhessen az ingatlan.

Z. Kárpát Dániel szerint ezzel a kivándorlás egyik fő okát sikerülne megszüntetniük. Az építkezéseknek azonban nem csak ez az egy pozitív hatása lenne, hanem a magyar kivitelezők bevonásával a magyar építőipart is stabil pályára tudnák állítani.

A párt a kiemelt ipari területekre is koncentrálna egy bérlakásépítési, szolgálati lakás építési programcsomaggal, amivel a vidék kiüresedését szeretné megakadályozni. Harmadsorban meghatározott foglalkozáscsoportok esetén - ideértve a közalkalmazottakat, az egészségügyi dolgozókat és az oktatásban tevékenykedőket - olyan könnyítéseket, motivátorokat dolgozna be az otthonteremtési rendszerbe, ami segíti a pályaelhagyás és kivándorlás megakadályozását.

Végül a képviselő megemlítette, hogy a gyermekvállalási kedvet is növelhetné a program, hiszen egy biztosabb, kiszámítható hátteret nyújtana a fiatal családok számára, ahová szívesebben vállalnak gyerekeket.

Z. Kárpát Dániel úgy véli ahhoz, hogy a lakhatási helyzet stabilizálódjon az országban egy vagy két ciklus is szükséges, de minél előbb el kell indulni ezen az úton, hogy felszámolhassák a lakhatási szegénységet Magyarországon.

alfahir.hu - jobbik.hu

Jogállamban a jog, Magyarországon Orbán oligarchái számítanak.

2017 november