Híreink

Összeáll a kép a maffiakormány ügyeiben

2018-03-27 20:43
-A +A
 
A legnagyobb probléma, hogy az FBI lassan egy éve jelezte az ügyet a magyar hatóságoknak, akik nem kívánták kihallgatni a Magyarországon is körözött érintettet - reagált a Magyar Nemzet reggeli cikkére hétfői sajtótájékoztatóján Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője.
 
A politikus szerint felmerül a kérdés, hogy a magyar hatóságok miért nem kívánják felderíteni az ügyet. "Talán azért, mert pontosan tudják, ki ez az ember, ismerik az ügy minden részletét és pontosan tudják, hogy az a kormányhoz és Orbán Viktorhoz köthető" - jelentette ki.
 
Szilágyi szerint az információk birtokában kezd összeállni a kép, egyre világosabb, miért volt fontos Orbánnak az FBI és az Interpol által is körözött, pénzmosási, drog- és fegyverkereskedelmi ügyekben érintett Ghaith Pharaon barátsága. Pharaon szakértője volt a pénzmosásnak, az arab párhuzamos pénzvilágnak.
 
A Jobbik képviselője szerint az is világossá kezd válni, mi állt a korábbi amerikai kitiltási botrányok hátterében. Emlékeztetett: Amerikában korábban egy magángéppel leszálló, diplomaútlevelet lobogtató futárt kaptak el dollármilliókkal, ezt a pénzt igazolta le az akkori NAV-elnök Vida Ildikó. Értelmét nyerte a pár hónappal ezelőtt felröppent hír is, mely szerint az USA azt tervezi, hogy Orbánt és a kormány több tagját is kitiltja az országból.
 
A botrány állhat annak hátterében is, hogy Orbán bár lelkesen támogatta Trumpot megválasztása előtt, a magyar diplomácia minden követ megmozgatott egy Trump-Orbán találkozóért, az amerikai elnök mégsem fogadta a magyar kormányfőt.
 
Szilágyi szerint felettébb különös, hogy 1300 milliárd forintnak megfelelő összeget próbáltak tisztára mostani Amerikában, épp annyit, amennyi Kósa Lajos ügyében is felmerült.
 
Szilágyi György úgy véli, a felmerült vádak olyan súlyosak, hogy a magyar kormány tagjainak kötelességük lenne a nyilvánosság előtt választ adni a kérdésekre.
 
Orbán Viktornak nem gyáván menekülni kéne a kérdések elől, hanem választ adni rájuk. Amennyiben nem tudja magát tisztára mosni, úgy teljesen mindegy, hogy két hét van hátra a választásokig, távoznia kéne a közéletből egyszer és mindenkorra - jelentette ki a képviselő, majd hozzátette: április 8-án a Jobbik leváltja az Orbán-kormányt, és a hatóságokkal együttműködve fel fogják tárni az ügyet.
 
alfahir.hu - jobbik.hu

Ajánlott cikkek

Magyarország ebben is Európa szégyenpadjára került.
A kormányzat arcátlan módon szüntette meg a lakáscélú előtakarékosság állami támogatását, ily módon fiatalok és idősebbek tízezreit zárta ki az otthonteremtést segítő lehetőségek közül.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2018 október