Híreink

Összefogott a Fidesz és az MSZP a jobbikos bérunió ellen

2017-08-09 14:57
-A +A

Ujhelyi István, a Magyar Szocialista Párt alelnöke tegnapi sajtótájékoztatóján a Jobbik által indított Bérunió Európai Polgári Kezdeményezés ellen foglalt állást. Ezzel újabb tanúbizonyságát adta annak, hogy az identitásválságba került MSZP nemcsak jövőképpel és programmal nem rendelkezik, de már a szociális elkötelezettség és baloldali értékrend látszatát sem tudja és nem is akarja fenntartani, inkább a Fidesz jóindulatát keresi.

Az Európai Bizottság által május 22-én elfogadott béruniós kezdeményezés elutasításával a szocialisták a Fidesz mellé álltak annak a velejéig korrupt politikai és gazdasági rendszernek a kiépítésében, mely elől már magyar fiatalok százezrei menekültek külföldre vagy tervezik az ország elhagyását. Az MSZP reakciója persze érthető annak fényében, hogy az elmúlt három évtizedben a Fidesz mellett a szocialista kormányok is felelőssé tehetők azért, hogy a magyar életszínvonal az ígéretekkel ellentétben nem felzárkózott, hanem eltávolodott a nyugati normáktól. A Jobbik sajnálattal veszi tudomásul, hogy a rendszerváltást kisiklató Fidesz és MSZP továbbra is úgy tesz, mintha az elvándorolt százezrek, a szétszakított családok, a létbizonytalanságban élők, elszegényedettek és eladósodottak tömegei nem léteznének.

Béruniós kezdeményezésével a Jobbik az uniót gátlástalanul kiszolgáló szocialistákkal és az öncélú harcokat folytató Fidesszel szemben a magyar emberek érdekeiért, egy igazságosabb, új Európáért dolgozik, melyben megteremthetjük annak a feltételeit, hogy a magyar emberek saját hazájukban boldogulhassanak. Célunk erkölcsileg igazságos, gazdaságilag hasznos, jogilag pedig megvalósítható – ahogy arra már volt példa az unió történelmében. 

Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető-helyettese, a béruniót kezdeményező polgári bizottság vezetője

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Dunaújváros pénzzel hálálta meg szociális dolgozóinak a megfeszített munkát, de az önkormányzat által adott rendkívüli juttatásra rótt állami adók nélkül több kerülhetett volna az emberek zsebébe.
Folytatódik a kormánymédia bírósági vesszőfutása.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 augusztus