Ösztöndíjat emelne, kollégiumokat és bérlakásokat építene a Jobbik

2017-11-10 09:49

A mostani koncepciótlan és rögtönzésekre épülő politika helyett kiszámítható jövőt és három pillérre épülő szövetséget ajánl a Jobbik fiataloknak.
Farkas Gergely, a párt ifjúsági tagozatának elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján leszögezte: jelenleg nincs kormányzati ifjúságpolitika, legfeljebb improvizatív és éppen ezért sokszor elhibázott válaszok születnek a felmerülő problémákra. Ezzel szemben a Jobbik három fő téma köré csoportosítva "kínál szövetséget" a fiataloknak.
Az első intézkedéscsomag a "Szövetség a tanulásért" nevet viseli. A párt kiszélesítené az ingyenes felsőoktatási képzés lehetőségét, és jelentősen megemelné a tíz éve változatlan, a mai viszonyok között sokszor nevetséges összegnek számító ösztöndíjakat.

Hozzátette:a hallgatói juttatások rendezése mintegy kilencmilliárd forintból megvalósítható lenne, ha volna rá politikai akarat. A diákhitel elengedésének lehetőségét, amely ma csak a nők számára lehetséges, elérhetővé tennék a férfiak számára is. Farkas szerint az "irreálisan magas albérletárak" különösen sürgetővé teszik egy kollégium-építési program beindítását.

A második, "Szövetség az itthon maradásért és a hazatérésért" nevű csomagban foglal helyet a párt egyik fő célkitűzése a nyugati és a közép-európai fizetések közelítését szorgalmazó bérunió. A Jobbik állami bérlakás-építési programot is indítana, mert úgy vélik, a fiatalok tömeges elvándorlásának egyik fő oka, hogy sokak számára "csak vágyálom" az önálló életkezdés. Kiemelten támogatnák a fiatal vállalkozókat is.

A párt a "Szövetség a hatékony érdekképviseletért" jegyében megalkotná az ifjúsági törvényt, amely Farkas Gergely szavai szerint "több évtizedes adóssága" a magyar politikának. Megerősítenék, és a folyamatos munkavégzéshez elegendő forrással látnák el a Nemzeti Ifjúsági Tanácsot, és a középiskolai hallgatói önkormányzatokat.

alfahir.hu - jobbik.hu

A Jobbik javaslata a devizahitelesek válságára nyújtana megoldást, ami a pártelnök elmondása szerint továbbra is az ország egyik legsúlyosabb problémája.

2017 november