Párizsban a klíma változatlan maradt

2015-12-14 17:58

A Jobbik nem osztja azt az általános hurráoptimizmust, amely átütő sikerként kommunikálja a párizsi klímakonferencia elfogadott zárónyilatkozatát. Mint azt előzetesen is egyedüliként prognosztizáltuk, az ehhez hasonló nemzetközi csúcstalálkozók - bár rendkívül fontosak az országok közötti párbeszédben – érdemi eredményt sosem hoznak. Nem osztjuk a túlzott optimizmust azért sem, mert a ténylegesen elfogadott egyezmény a tervezett maximum 2 Celsius fokos felmelegedés helyett 3-3,5 fokos változást eredményezne, amennyiben megvalósulna. A megvalósulást erősen kétségessé teszi azonban, hogy a záródokumentum nemzetközi jogilag kötelező része semmilyen konkrét vállalást nem tartalmaz. Számszerű ígéretekkel csupán az országok önkéntes vállalásai között találkozunk, ami azonban, mint a nevében is szerepel, egyetlen országot sem kötelez semmire, akár a legkisebb belpolitikai változás is semmissé teheti.

A Jobbik kormányra kerülve elsősorban itthon próbál minden lehetséges eszközzel küzdeni az éghajlatváltozás megfékezése, negatív hatásainak leküzdése érdekében. Nem követjük a Fidesz „bort iszik, vizet prédikál” zöld politikáját, amely abból áll, hogy évekkel a rendszerváltozás után a saját sikereként próbálja meg eladni a magyar ipari és termelői szektor teljes megsemmisülését. Azt egy óvodás is tudja, hogy ha nincsenek gyárak, nincs szennyezőanyag kibocsátás sem. A mi programunk a magyar családok otthonainak energetikai korszerűsítésén, valamint az energiaimport-függőség csökkentésén és a helyi közösségek, a magyar vidék megerősítésén alapul. Valljuk, hogy csak ez hozhat érdemi és minőségi változást, fenntartható fejlődést a jelen és jövő generációk magyarjai számára.

Kepli Lajos országgyűlési képviselő

jobbik.hu

Elfogadhatatlan, hogy Mészáros Lőrinc erőművének vezetése tompítani próbálja a történteket.

2019 november