A pedagógus béremelést a Fidesz Miskolcon is elbocsátásokkal finanszírozza?

2013-07-24 12:43

A beharangozott 34 százalékos pedagógus-béremelés anyagi hátterét nem a kormány „nagyszerű” gazdaságpolitikája teremti elő, hanem az óraszámemelés, és az ezzel járó pedagógus elbocsátás, véli Pakusza Zoltán, a Jobbik miskolci önkormányzati képviselője.

A politikus, az erről tartott sajtótájékoztatón elmondta, a beharangozott emelés egyrészt elenyésző akkor, amikor egy kezdő pedagógus ma Miskolcon 80-90 ezer forintot visz haza havonta, annak fényében pedig különösen elenyésző, hogy a béremeléssel párhuzamosan a kötelező óraszámokat is emelik.

Mint mondta, a KLIK Miskolcon arra utasította az iskolaigazgatókat, hogy a szeptembertől induló új tanév beosztását már 26 órával készítsék el. A képviselő további burkolt óraszámemelésnek nevezte, hogy megszűnnek az eddigi órakedvezmények is, ami például a munkaközösség vezetőknek vagy az osztályfőnököknek járt. Pakusza szerint mindez automatikusan maga után vonja a pedagógus munkahelyek megszűnését.  Abban az esetben, ha az adott iskolában nincs nyugdíjas tanár, vagy betöltetlen státusz, 1-2 pedagógus elbocsátásával kell számolni intézményenként, véli a képviselő.

Pakusza Zoltán szerint a kormány oktatáspolitikájára is érvényesek Orbán Viktor szavai, miszerint nem arra kell figyelni, amit a Fidesz mond, hanem arra, amit tesz. Az ígéretek hangzatosak, mögöttük azonban megszorítás van, vonta le a következtetést a jobbikos politikus.

jobbik.hu