Híreink

A pedagógus béremelést a Fidesz Miskolcon is elbocsátásokkal finanszírozza?

2013-07-24 12:43
-A +A

A beharangozott 34 százalékos pedagógus-béremelés anyagi hátterét nem a kormány „nagyszerű” gazdaságpolitikája teremti elő, hanem az óraszámemelés, és az ezzel járó pedagógus elbocsátás, véli Pakusza Zoltán, a Jobbik miskolci önkormányzati képviselője.

A politikus, az erről tartott sajtótájékoztatón elmondta, a beharangozott emelés egyrészt elenyésző akkor, amikor egy kezdő pedagógus ma Miskolcon 80-90 ezer forintot visz haza havonta, annak fényében pedig különösen elenyésző, hogy a béremeléssel párhuzamosan a kötelező óraszámokat is emelik.

Mint mondta, a KLIK Miskolcon arra utasította az iskolaigazgatókat, hogy a szeptembertől induló új tanév beosztását már 26 órával készítsék el. A képviselő további burkolt óraszámemelésnek nevezte, hogy megszűnnek az eddigi órakedvezmények is, ami például a munkaközösség vezetőknek vagy az osztályfőnököknek járt. Pakusza szerint mindez automatikusan maga után vonja a pedagógus munkahelyek megszűnését.  Abban az esetben, ha az adott iskolában nincs nyugdíjas tanár, vagy betöltetlen státusz, 1-2 pedagógus elbocsátásával kell számolni intézményenként, véli a képviselő.

Pakusza Zoltán szerint a kormány oktatáspolitikájára is érvényesek Orbán Viktor szavai, miszerint nem arra kell figyelni, amit a Fidesz mond, hanem arra, amit tesz. Az ígéretek hangzatosak, mögöttük azonban megszorítás van, vonta le a következtetést a jobbikos politikus.

jobbik.hu

Kapcsolódó cikkek


"A Jobbik csak azoknak fog önkormányzati bérlakást biztosítani, akik munkájukkal, tehetségükkel építik a közösséget
Pakusza Zoltán
Zsiga Marcell viselkedése az elmúlt 22 év politikájának állatorvosi lova: mint cseppben a tenger, úgy képződik le benne
Pakusza Zoltán
A települések adósságátvállalásával a kormány Miskolcot ideiglenesen megmentette a csődtől, a miskolciakat azonban nem,

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Az utóbbi években kibontakozott „lakhatási kataklizma” nemcsak, hogy megoldatlan maradt, de igazából gazdája sincs ennek a problémának.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 január