Pesti Imre helyett beszéljenek a tények!

2013-10-03 10:09

Pesti Imre azt állítja, hogy a kormányhivatal 30 közbeszerzéséből hármat nyert el a Ligetsor-Bau Kft. Ez igaz, ám a kormányhivatal által kiírt beszerzésekből csak három volt építési beruházás, és mind a háromnál az építési munkákra szakosodott Ligetsor-Bau Kft. volt a befutó. Magyarán az összes profiljába tartozó beruházást elnyerte.

A Jobbik egy szóval sem állította, hogy a cég Pesti Imre tulajdonában állna. Amit állítunk az az, hogy a Ligetsor-Bau Kft. különösen sikeres azokban a hivatalokban, intézményekben, kerületekben, ahová Pesti Imrének, a Fidesz budapesti regionális igazgatójának, a kormányhivatal vezetőjének ráhatása van.

A Ligetsor-Bau Kft. a kormányváltást követően több mint 20 építési beruházást nyert el a budapesti kormányhivataltól, a Fővárosi Önkormányzat egyik intézményétől (ezt abban a rövid, másfél hónapos időszakban, amikor Pesti Imre főpolgármester-helyettes volt) és több budapesti kerületi önkormányzattól.

A fenti tények jól magyarázzák, hogyan érthette az elhíresült, Papcsákról szóló hangfelvételen beszélő vállalkozó, hogy „Jaj, igen, a Ligetbe. Az meg a Pesti Imre cége.” A korrupció és a visszaosztás ugyanis így működik, a Fidesz – amely tele van ilyen ügyekkel – csak magyarázkodni tud, magyarázatot adni nem.

Szilágyi György országgyűlési képviselő, a Jobbik budapesti elnöke

jobbik.hu