Híreink

Pesti Imre helyett beszéljenek a tények!

2013-10-03 10:09
-A +A

Pesti Imre azt állítja, hogy a kormányhivatal 30 közbeszerzéséből hármat nyert el a Ligetsor-Bau Kft. Ez igaz, ám a kormányhivatal által kiírt beszerzésekből csak három volt építési beruházás, és mind a háromnál az építési munkákra szakosodott Ligetsor-Bau Kft. volt a befutó. Magyarán az összes profiljába tartozó beruházást elnyerte.

A Jobbik egy szóval sem állította, hogy a cég Pesti Imre tulajdonában állna. Amit állítunk az az, hogy a Ligetsor-Bau Kft. különösen sikeres azokban a hivatalokban, intézményekben, kerületekben, ahová Pesti Imrének, a Fidesz budapesti regionális igazgatójának, a kormányhivatal vezetőjének ráhatása van.

A Ligetsor-Bau Kft. a kormányváltást követően több mint 20 építési beruházást nyert el a budapesti kormányhivataltól, a Fővárosi Önkormányzat egyik intézményétől (ezt abban a rövid, másfél hónapos időszakban, amikor Pesti Imre főpolgármester-helyettes volt) és több budapesti kerületi önkormányzattól.

A fenti tények jól magyarázzák, hogyan érthette az elhíresült, Papcsákról szóló hangfelvételen beszélő vállalkozó, hogy „Jaj, igen, a Ligetbe. Az meg a Pesti Imre cége.” A korrupció és a visszaosztás ugyanis így működik, a Fidesz – amely tele van ilyen ügyekkel – csak magyarázkodni tud, magyarázatot adni nem.

Szilágyi György országgyűlési képviselő, a Jobbik budapesti elnöke

jobbik.hu

Kapcsolódó cikkek


A Jobbik haladéktalan hatósági vizsgálatot követel a zuglói vesztegetésről szóló hangfelvétel miatt.
A közbeszerzési értesítő adatbázisát böngészve feltűnik a Fővárosi Kormányhivatal és egy bizonyos Ligetsor – Bau Kft.
A hvg.hu szerdán közölte a Medián legfrissebb közvélemény-kutatását, eszerint a választani tudó biztos szavazók között m

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Dunaújváros pénzzel hálálta meg szociális dolgozóinak a megfeszített munkát, de az önkormányzat által adott rendkívüli juttatásra rótt állami adók nélkül több kerülhetett volna az emberek zsebébe.
Folytatódik a kormánymédia bírósági vesszőfutása.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 augusztus