Plusz két nap szabadságot a szülőknek!

2020-06-21 16:44
Határozati javaslatot nyújtott be a Jobbik a kormánynak Apák napja alkalmából annak érdekében, hogy a szülők kapjanak gyermekenként két nap pótszabadságot!

Az elmúlt hónapok elképesztő terhet róttak a szülőkre, hiszen a járvány miatt a legtöbb magyar családnak otthon kellett megoldania a gyermekek felügyeletét a bölcsődék, óvodák és iskolák bezárása miatt. Nem mellesleg az édesanyáknak és az édesapáknak – a home office és a házi teendők mellett – még az iskolai tananyagot is át kellett venniük a gyerekekkel, kvázi kényszertanárrá is váltak. Ez szinte mindenkinek óriási nehézséget, illetve hatalmas munkát jelentett, hiszen a legtöbb esetben a szülőknek ki kellett venniük az összes fizetett szabadságukat, számos esetben pedig még fizetés nélküli szabadságra is kényszerültek.

A Jobbik magyar néppártként azt gondolja, hogy az idő – jelen esetben legalább két extra szabadnap – lenne most a leghasznosabb dolog azoknak a szülőknek, akik 14 év alatti gyermeket nevelnek! Hisszük, hogy a plusz két fizetett szabadnappal – amelyet még idén köteles lenne kiadni a munkáltató – már sokat tehetünk azért, hogy a kimerült családok élete egy kicsit könnyebb legyen.

A felmerülő költségek fedezésére is van ötletünk: hozzák létre végre a Magyar Munkahelyvédelmi Alapot!

"Azt látjuk, hogy a polgárosodás, a valódi kereszténydemokrácia Magyarországon nem alakult ki, ez nem tartozott a Fidesz valódi céljai közé."
A Jobbik úgy tűnt, próbál ideológia-semlegesen politizálni, szimbolikus ügyeket nem felvetni, az Elvi Nyilatkozat viszont egy határozott, mainstream jobbközép deklaráció.

2020 július