Híreink

Politikatörténeti Guinness-rekord

2019-01-15 16:24
-A +A
 
Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője mai budapesti sajtótájékoztatóján elárulta, hol tart a Jobbik fideszes kamumédiával szembeni küzdelme.
 
"Bebizonyosodott, hogy a gyűlölet pártja, a Fidesz, 2008 óta az összes kampányában tudatosan mások bemocskolására, az emberek szembefordítására és hazug ellenségképek gyártására törekedett" - hangsúlyozta az ellenzéki képviselő, a George Birnbaum - a 2017-ben elhunyt, a korábban a Fidesz kampánytanácsadójaként tevékenykedő Arthur Finkelstein egykori üzlettársa - által a svájci Magazin című lapnak adott interjújára utalva. Ebben a kampányguru részletesen beszámolt a Finkelstein által kidolgozott, és a Fidesz által is alkalmazott, aljas módszereken alapuló kampánymetódusáról.
 
Szilágyi György hangsúlyozta, hogy ezzel nyilvánvalóvá vált, hogy a Fidesz tudatosan csapta be az embereket az elmúlt 10 évben, "kitalált álhírek révén, a közmédiát és 2010-től kormányzati hatalmát felhasználva".
 
A honatya szerint a kormánypárt mára olyan gyűlöletet honosított meg Magyarországon, ami barátokat, családokat és a társadalom széles rétegeit fordította egymás ellen.
 
Szilágyi elmondta: az elmúlt években, az ellenzék legerősebb pártjaként, a Jobbik is a Birnbaum által vázolt gyűlöletkampány egyik fő célpontja volt, és mai napig ugyanolyan szenvedő alanya, mint a magyarság egésze.
 
"De nem hagytuk annyiban a mocskolódást: közel 200 sajtópert nyertünk a fideszes kamumédia ellen" - hangsúlyozta a jobbikos politikus, majd hozzátette, hogy az ellenzéki párt egy újabb rekordot is felállított:
 
2019 első 10 munkanapja alatt 8 pert nyertek az álhírekkel operáló narancsos sajtó ellen.
 
A TV2 és a Ripost ellen három-három, a Magyar Időkkel és a Lokállal szemben pedig egy-egy győztes jogi procedúrát tudhat maga mögött a Jobbik.
 
Szilágyi György rámutatott ugyanakkor, hogy a fake news természete sajnos olyan, hogy a hazugságok kipattanásakor a figyelem középpontjában vannak, ám a helyreigazításokat már közel sem élvezi akkora érdeklődés. Az ellenzéki honatya arra is hozott példákat, miről mondta ki a bíróság, hogy egyértelmű kitaláció volt:
 
- a TV2 állítása, miszerint Sneider Tamás Jobbik-elnöknek eltitkolt luxus-vadászkastélya/háza van;
- az a konteó, miszerint Czeglédi Csaba, MSZP-s politikus pénzelte a Jobbikot; illetve
- az a légből kapott hír, hogy a Jobbik a kiskőrösi frakcióülésén a Sargentini-jelentésre koccintott.
 
A párt képviselője elmondása szerint ugyanakkor a jogi diadaloknak sajnos nem sok visszatartó ereje van, a fideszes médiagépezet továbbra is hangoztatja a már cáfolt álhíreit, például, hogy a párt volt elnöke, Vona Gábor homoszexuális, illetve éltette az iszlámot.
 
"A fideszes pártsajtó ugyanúgy maffiaszerűen működik, mint Orbán Viktor irányítása alatt az egész ország" - mondta Szilágyi, állítását pedig a köztévé tegnapi, nagy port kavart Lomnici-megszólalással támasztotta alá, ahol a kormánypárti "szakértőnek" egyértelműen a szájába adta a riporter, hogy miket kell mondania.
 
A Jobbik képviselője úgy érzékeli, hogy a magyar társadalomnak egyre inkább kezd elege lenni ebből a fideszes tempóból, és reméli, hogy ez hamarosan meghozza az ország közéletében a régóta esedékes változást.
 
alfahir.hu - jobbik.hu

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

A vasárnapi időközi választáson fog kiderülni, hogy ez az egy egy elleni küzdelem 2022-ben sikeres lehet-e.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 
2020 február