Pongrátz Gergely Érdemkereszt: Szaniszló Ferenc és Mészáros István

2013-10-25 15:54

Pongrátz Gergely Érdemkeresztet kap holnap a Jobbik ünnepi kongresszusán Szaniszló Ferenc újságíró, műsorvezető és Mészáros István, az Új Magyar Gárda főkapitánya – jelentette be Novák Előd, a nemzeti párt alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján.

Tíz éve alakult meg a Jobbik Magyarországért Mozgalom, ezért az október 26-án, szombaton tartandó éves kongresszust ünnepi fény övezi majd. Novák Előd alelnök tájékoztatása szerint a Kongresszusi Központba körülbelül ezer jobbikos szervezeti tagot várnak, ahol titkos szavazással fognak dönteni a 2014-es országgyűlési választáson induló miniszterelnök-jelölt személyéről. Bár várhatóan Vona Gábor pártelnökre fog esni a választás, Novák Előd neveket a pénteki sajtótájékoztatón nem akart mondani, azt a sajtónyilványos szombati rendezvényen teszik meg, melyről portálunk is tudósítani fog.

novak

Pongrátz Gergely Érdemkereszteket osztanak ki

A Jobbik alelnöke bejelentette, hogy a Pongrátz Gergely 1956-os forradalmár, Corvin-közi parancsnok személyéről elnevezett érdemkeresztet idén a megszokottól eltérően nem egy, hanem két személynek osztják ki. Az egyiket Szaniszló Ferenc, az Echo televízió Világ-Panoráma című műsorának vezetője kapja meg, amit Novák Előd azzal indokolt, hogy a műsorvezetőt érdemtelen támadásoknak vetették alá, miután állami kitüntetését gyakorlatilag visszavonták.

A másik érdemkeresztet Mészáros István, az Új Magyar Gárda országos főkapitánya érdemelte ki. Novák Előd emlékeztetett, hogy a főkapitányt a Bács-Kiskun megyei közgyűlés közösséget segítő munkásságáért szeptember 27-én kitüntette, majd azt október 8-án felsőbb politikai utasításra visszavonták. A Jobbik ünnepi kongresszusán ezért Mészáros István szintén megkapja a keresztet, mely a komoly elismerésen túl egymillió forintos juttatást is jelent. Az átadás ünnepélyes formában történik meg a kongresszuson.

s

A Jobbik az '56-os hősről nevezte el az érdemkeresztet

Teljes szavazójog a határon túliaknak

A nemzeti párt sajtótájékoztatóján Novák Előd emlékeztetett arra, hogy három komoly programpontjukat még mindig nem sikerült elérni. Ezek az ügynöklisták nyilvánosságra hozatalát, a kommunista vezetők politikai közéletből való kizárását, valamint a kommunista luxusnyugdíjak megvonását jelentik.

Elhangzott továbbá, hogy a párt ünnepi kongresszusán alapszabályt is módosítanak, így a jövőben teljes értékű szavazójogot kapnak a külhoni magyarok. Az alelnök hozzátette: a Jobbik azóta, hogy a honosítási eljárás könnyebb mint korábban, erőteljesen építi határon túli kapcsolatait, a nemzeti párt iránti érdeklődés pedig minden korábbinál erőteljesebb.

Novák Előd hozzáfűzte: várhatóan a Jobbik lesz az egyedüli ellenzéki párt a jövőévi választásokon, amely minden választókerületben jelöltet tud majd állítani. A Jobboldali Ifjúsági Közösség néven induló, majd 2003-ban párttá alakuló szervezet munkáját továbbra is Pongrátz Gergely szellemiségében folytatják, aki a zászlóbontó ünnepségen megható beszédében rájuk bízta a forradalom befejezését.

MTI Fotó: Soós Lajos

alfahir.hu - jobbik.hu