Próbálkozik az ATV a Jobbik ellen - hiába

2014-03-24 20:54

Ismét megsértette az ATV nevű csatorna Híradója a kiegyensúlyozottság alapelvi követelményeit, amikor még novemberben kihagyta a Jobbik álláspontját. Akkor Bertha Szilvia jobbikos képviselő közleményét "felejtették" ki, a Jabil Circuit amerikai multinacionális vállalat létszámleépítésével foglalkozó hírblokkból.

A Jobbik a Médiahatósághoz fordult jogorvoslatért, ahol megállapították a jogsértés tényét, ám a plakátrongáló csoportotokat népszerűsítő szekta televíziója fellebbezett a Médiatanácsnál. A Médiatanács másodfokon is a Jobbiknak adott igazat, így az ATV-nek ismertetnie kell a kimaradt közleményt. A csatornának ez valószínűleg nem fog gondot okozni, ugyanis az utóbbi időben a nemzeti párttal kelnek-fekszenek, nincs olyan műsoruk, ahol ne emlegetnék a Jobbikot, illetve ne elemeznék annak tevékenységét és kampányát "hiteles szakértőikkel".

Már számos esetben előfordult

Az utóbbi években a Médiatanács már több alkalommal marasztalta el a csatornát. Volt, hogy az ATV aduászának, Bánó Andrásnak jutott az a megtisztelő szerep, hogy az erről szóló közleményt beolvassa.

Az ATV 2012. augusztus 28-án, 19 óra 25 perckor sugárzott Egyenes beszéd című műsorszáma megsértette a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló törvényben előírt kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményét, amiért kihagyta a Jobbik álláspontját.

Novemberben is elmeszelték az ATV-t

alfahir.hu - jobbik.hu