Híreink

Próbálkozik az ATV a Jobbik ellen - hiába

2014-03-24 20:54
-A +A

Ismét megsértette az ATV nevű csatorna Híradója a kiegyensúlyozottság alapelvi követelményeit, amikor még novemberben kihagyta a Jobbik álláspontját. Akkor Bertha Szilvia jobbikos képviselő közleményét "felejtették" ki, a Jabil Circuit amerikai multinacionális vállalat létszámleépítésével foglalkozó hírblokkból.

A Jobbik a Médiahatósághoz fordult jogorvoslatért, ahol megállapították a jogsértés tényét, ám a plakátrongáló csoportotokat népszerűsítő szekta televíziója fellebbezett a Médiatanácsnál. A Médiatanács másodfokon is a Jobbiknak adott igazat, így az ATV-nek ismertetnie kell a kimaradt közleményt. A csatornának ez valószínűleg nem fog gondot okozni, ugyanis az utóbbi időben a nemzeti párttal kelnek-fekszenek, nincs olyan műsoruk, ahol ne emlegetnék a Jobbikot, illetve ne elemeznék annak tevékenységét és kampányát "hiteles szakértőikkel".

Már számos esetben előfordult

Az utóbbi években a Médiatanács már több alkalommal marasztalta el a csatornát. Volt, hogy az ATV aduászának, Bánó Andrásnak jutott az a megtisztelő szerep, hogy az erről szóló közleményt beolvassa.

Az ATV 2012. augusztus 28-án, 19 óra 25 perckor sugárzott Egyenes beszéd című műsorszáma megsértette a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló törvényben előírt kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményét, amiért kihagyta a Jobbik álláspontját.

Novemberben is elmeszelték az ATV-t

alfahir.hu - jobbik.hu

Kapcsolódó cikkek


Vidám vasárnap után szomorú hétfő az ATV-nek...
Bár a hírigazgató megfélemlítésről beszélt, a Jobbik csupán a törvény betartását kéri mind az ATV-től, mind azoktól a cs
Az adófizetési kötelezettségemnek minden esetben pontosan eleget tettem, a vállalkozásaimnál folyó hatósági vizsgálatok

Ajánlott cikkek

A dorogi Jobbik továbbra is legfontosabb feladatának érzi az itt élő magyar emberek képviseletét.
A Jobbik saját sikereként értékeli a letelepedési kötvény konstrukciójának megszüntetését.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2018 június