A profit mindenek felett

2019-04-01 07:58

A Jobbik kazincbarcikai politikusai megdöbbenve értesültek arról, hogy a Borsodchem Zrt. bejelentése szerint a cég telephelyén egy anilingyártó üzemet kívánnak létrehozni. A hír megdöbbenést keltett a környező települések lakóiban is, mivel az anilin egy erősen mérgező anyag, mely a levegőben a bőrön át is felszívódik, és nagyon komoly mérgezéses tüneteket produkál.

Kazincbarcika, Sajószentpéter, Berente és a környező települések az elmúlt hetven évben kiemelkedően magas környezetterhelésnek lettek kitéve, az itt élők között átlag feletti a krónikus betegségek előfordulása.

A Jobbik felszólítja a döntéshozókat, hogy ne áldozzák fel az emberek egészségét a profit oltárán, ne engedjék, hogy a térséget évszázadokra megmérgezze a kínai tulajdonú cég csupán azért, hogy egyes helyi oligarchák tovább növeljék a vagyonukat.

Követeljük a kormánytól, hogy a helyi emberek akaratának megfelelően akadályozza meg az anilinüzem elindítását, és a lakosság mérgezését!

Egyed Zsolt, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 4. sz. választókerület elnöke

Szalai Balázs a kilakoltatást legaljasabb cinizmussal így kommentálta a legnagyobb közösségi oldalon: „szenvedünk, szenvedgetünk?????
Reagálás a Fidesz közleményére

2019 május