Híreink

Rákosiék után most az Orbán-kormány sajátítja ki a haveroknak a Balaton-partot?

2019-11-20 14:15
-A +A

Rákosiék méltó utódja a jelenlegi kormány, a különbség csupán annyi, hogy a kommunista pártvezér utasítására kisajátítással vették el a balatonaligai Balaton-partot, most jogszabályok segítségével játszanák át a haveroknak, rokonoknak, Mészáros Lőrinc és Tiborcz István köreinek.

A hajdani balatonaligai pártüdülő 47 hektáros területét még Rákosi Mátyásék sajátították ki, elvéve a falu Balaton-partjának legnagyobb részét. A rendszerváltás után Club Aliga néven ismert üdülőkomplexum nemrég Mészáros Lőrinc és Tiborcz István érdekeltségébe került, s azóta folyamatos fenyegetésekkel találják szemben magukat a helyiek és az üdülőtulajdonosok: lezárják előlük a strandot, a parti sétányt. Ez látszik azokból az új partvonaltervekből is, amit 43 balatoni település mellett nemrég Balatonvilágos Önkormányzata is megkapott. A balatonvilágosi képviselő-testület rendkívüli ülésen mondta ki, hogy a tervezet a település érdekeivel ellentétes, ebben a formájában tárgyalásra is alkalmatlan.

A modern kori kisajátítás révén 200 méter szabad parti sétány szűnne meg, továbbá a mólóra vezető – a gyalogos forgalom elől egyébként el nem zárható – út sem látszik a terveken, sőt már a mólót is belterületbe sorolták, feltehetően azért, mert így később könnyebb lesz magántulajdonná tenni. A jelenleg hatályos rendeletek által önkormányzati elővásárlási joggal terhelt, ma még állami tulajdonban lévő közterületeknek már nyoma sincs a tervekben.

Vagyis az új balatonvilágosi partszabályozás nem szól másról, mint hogy az új tulajdonosok érdekeinek megfelelve kiszorítsák a helyi lakosokat és a strandolókat, akik a rendszerváltás óta éveken át használhatták a Club Aliga Balaton-partját, lévén, hogy az 1948-as kisajátítás elvette a település Balaton-partjának 99 százalékát. Amit tehát Rákosiék elkezdtek, azt hetven év múltán az Orbán-kormány bevégzi...

Potocskáné Kőrösi Anita

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

"Azt látjuk, hogy a polgárosodás, a valódi kereszténydemokrácia Magyarországon nem alakult ki, ez nem tartozott a Fidesz valódi céljai közé."
A Jobbik úgy tűnt, próbál ideológia-semlegesen politizálni, szimbolikus ügyeket nem felvetni, az Elvi Nyilatkozat viszont egy határozott, mainstream jobbközép deklaráció.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 július