Reagálás Lázár János bécsi videójára

2018-03-08 08:41

A Jobbik méltatlannak és az osztrák-magyar kapcsolatokra nézve károsnak tartja Lázár János kedd este megjelent, azóta törölt bécsi videóját. Ausztria fontos történelmi, gazdasági, kulturális partnerországunk, az osztrák kormány ráadásul épp a közelmúltban fogadott el több, bevándorlást szigorító intézkedést, amelyet a magyar fél is helyeselt.

Bécs a felmérések szerint a világ egyik legélhetőbb városa, nem véletlenül választja lakhelyéül egyre több magyar is, akik Orbán Viktor szerint „kalandvágyból”, a Jobbik szerint kényszerűségből hagyták el hazájukat. A magyar kormánynak mára láthatóan egyetlen üzenete maradt választói felé: a bevándorlás valós problémáját rövidtávú belpolitikai célokra használják fel, és a háborús kommunikációnak alárendelik diplomáciai kapcsolatainkat is.

A Jobbik elítéli a Bécs elleni lejárató szándékú videót, én pedig Orbán Viktor nevében is bocsánatot kérek az osztrák emberektől.

Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje

Sátrat vertek a Jobbik Ifjúsági tagozatának aktivistái a Sándor palota előtt, hogy így tiltakozzanak az otthonra vágyó fiatalok arcul csapása, a lakástakarékok kivégzése ellen.
A lépéssel a fiatalokba, a középkorúakba és az idősebbekbe is belerúgtak.

2018 október