Reagálás Orbán Viktor "fantasztikus" előadására

2019-03-13 07:57

Magyarországon a kormány eddig csak elüldözni tudta az országból a tehetséges magyar fiatalokat. A tehetős NER-lovagok utódait leszámítva, a fiatal generáció megbecsülésének nyomát sem látjuk. Hanyatlik az oktatás színvonala, kevés az ingyenes felsőoktatási férőhely, nincs elég kollégiumi hely, katasztrofális az idegen-nyelv képzés és a szakképzés rendszere, nagyon alacsonyak a pályakezdők fizetései, vagy a tanulmányi ösztöndíjak.

Orbán Viktor mai, a Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján elmondott előadásában állításaiban sokkal több volt a hazugság, mint az igazság, ezért azokat kötelességünk kiegészíteni: "az ország gyarapodik, fejlődik, egyre jobban teljesít" - Orbán Viktor családja és környezete jelentősen gyarapodik, fejlődik és ezáltal valóban jobban teljesít. A "bérek is lendületesen nőnek" - Zimbabwéhez képest esetleg, az EU-ban a bérek vásárlóerejét tekintve Magyarország a sereghajtók közé tartozik, az Orbán-kormány a bérrabszolgaság legnagyobb elkötelezettje, a béruniós program ádáz ellensége. "Jól fizető munkahelyeket ajánl a főváros és a vidék is" - a NER-lovagoknak biztosan. "A nemzetközi nagyvállalatok ezrével hozzák létre a munkahelyeket" - ezért is volt szükség a rabszolgatörvényre, hogy még inkább kizsigerelhessék a multik a magyar munkavállalókat az összeszerelőüzemeikben. A miniszterelnök szerint két dolog nincs az országban: "migránsok és terrorcselekmények" - éppenséggel 86 ezer bevándorlót telepített le Magyarországra a Fidesz, hazánk egyetlen bevándorlásszervező alakulataként 2015 óta, akiket nagyobb életkezdési támogatás illet meg, mint a magyar fiatalokat.

Farkas Gergely, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

Háromszáz hektárig fizetné ki a gazdálkodóknak a földek után igényelhető területalapú támogatást a Jobbik.
A Jobbik nem szeretné, ha a tiszaújvárosi beruházáshoz hasonlóan vendégmunkásokat telepítenének be a Budapest alatti szénhidrogénmezők kitermeléséhez.

2019 augusztus