Reményteljes fejlemények a Jobbik javaslata nyomán a XVIII. kerületben

2016-07-08 10:35

Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzatának Képviselő-testületénél még 2015. évben kezdeményezte a Jobbik, hogy a kerület társasházai körében tapasztalható gazdálkodási anomáliák megszüntetése érdekében az önkormányzat törekedjen arra, hogy ahol erre lehetőség van, igyekezzen saját szakértőket bejuttatni a társasházak számvizsgáló bizottságaiba. Javaslatunkat ugyan átdolgozva, de a fideszes többség elfogadta, és a szükséges lépéseket elkezdte.

A legutóbbi testületi ülésen örömmel értesültünk arról, hogy a kezdeti sikerek már jelentkeznek. Hangsúlyozzuk, hogy “kezdeti” sikerekről van szó. Az igazi előrelépés és határozott javulás ezen a téren csak akkor érhető el, ha az önkormányzat tovább folytatja ez irányú erőfeszítéseit. Az is elengedhetetlen, hogy a társasházak tulajdonosai segítsék az önkormányzati szakemberek beválasztását a számvizsgáló bizottságokba. Az irántuk való bizalom azért is indokolt lehet, mert nekik az önkormányzat testülete előtt kell beszámolniuk tevékenységükről.

A XVIII. kerületi Jobbik azt javasolja, arra biztatja az érdekelteket, hogy támogassák ezen szakemberek bekapcsolódását a társasházak ügyeinek intézésébe. A szigorú és alapos ellenőrzés érdekében a Jobbik mindent megfog tenni. Ugyanakkor megjegyzendő, hogy a Társasházi törvény módosítása elengedhetetlen.

Makai Tibor, a Jobbik XVIII. kerületi önkormányzati képviselője

Jogállamban a jog, Magyarországon Orbán oligarchái számítanak.

2017 november