Híreink

Rendkívüli kongresszust tart az esetleges megszűnésről a Jobbik az 1 milliárdnyi ÁSZ-bírság miatt

2019-02-01 15:52
-A +A
 
Összehívja a Jobbik rendkívüli kongresszusát Sneider Tamás, mert az Állami Számvevőszék újabb 270 millió forintra büntette mondvacsinált okok miatt a pártot. Ezt a párt elnöke a Jobbik-frakció képviselőivel közösen, a szervezet székháza előtt jelentette be.
 
Sneider Tamás a rendkívüli sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az összesen 1 milliárd forintnyi ÁSZ-bírság miatt most már komolyan felvetődött az a kérdés, hogy tudják-e a jelenlegi formában folytatni a nemzeti ellenállást.
 
A pártelnök szerint azért szabtak ki Orbán Viktorék újabb gigabírságot a Jobbikra, mert a Fidesz megijedt, hogy a hónapok óta tartó kormányzati lejáratókampány ellenére is erősödtek. Az exfideszes politikus által vezetett Állami Számvevőszék egy 2017-es maradványösszeg, valamint
 
a NAV és a Magyar Posta felé fennálló tartozásukat értékelte tiltott támogatásként.
 
A Jobbik-elnök szerint hiába próbálták meg hivatalosan is tájékoztatni a Számvevőszéket, hogy elképesztő, amit a jelentésükben állítanak, az ÁSZ nem reagált a megkeresésekre.
 
Sneider Tamás arra célzott, hogy a bírság elsődleges célja a Jobbik EP-választási kampányának ellehetetlenítése, a példátlan büntetés azonban a párt működését is kétségessé teszi. Azt azonban hangsúlyozta: 
 
„Bármi történik, nem adjuk fel az ellenállást, nem adjuk fel a küzdelmet, ezért választott be minket 1,3 millió ember a parlamentbe.”
 
Mint ismert, az Állami Számvevőszék csütörtökön tette közzé jelentését, eszerint a legnagyobb ellenzéki pártot 136,4 millió forintra büntette meg, ez az állami támogatás megvonásával együtt 270 millió forint elvonást jelent. A Jobbik szerint viszont az egész eljárás abszurd, mivel az ÁSZ által ismeretlennek minősített 52,1 millió forintnyi saját forrása a párt  2017. évi maradványösszege, a szállítói hiteltartozás pedig két állami intézménytől származik. Vagyis - szerintük - az a helyzet állt elő, hogy az ÁSZ szerint a Posta és a kormányhivatalként működő NAV finanszírozta tiltott módon a Jobbikot.
 
alfahir.hu - jobbik.hu
 

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

A kormánynak fel kellene bontania az önfeladó, gazdasági árulással felérő paktumot

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 augusztus