Rendkívüli közgyűlést és Simonka embereinek visszahívását kezdeményeztük

2018-12-07 21:26

A mai napon a Jobbik Békés Megyei Közgyűlési frakciója, valamint az MSZP és a DK képviselői közösen kezdeményezték, hogy a megyei közgyűlés elnöke rendkívüli közgyűlést hívjon össze. Az SZMSZ szerint ehhez minimum 5 fő aláírásra van szükség, így a három párt képviselői együttesen léptek fel. A rendkívüli közgyűlést a fideszes elnöknek kötelező összehívnia.

Egyetlen napirendi pontot javasoltuk, amely szerint a közgyűlés hívja vissza a korrupciógyanús ügybe keveredett Simonka György fideszes parlamenti képviselő kabinetfőnökét, Szegedi Balázst, és jobbkezét - akinek neve több ezzel kapcsolatos ügyben is felmerült -, Ruck Mártont a Területfejlesztési Bizottságból. Helyükre pedig Zalai Mihálynak, a megyei közgyűlés elnökének kell személyi javaslatot tennie.

Bízunk benne, hogy a többség támogatja a kezdeményezésünket, és a jövőben nem vetül a korrupció, pénzlenyúlás gyanújának árnyéka sem a megyei közgyűlésre.

A Jobbik megyei közgyűlési frakciója

Szávay István Facebook-bejegyzése.
A Jobbik népszavazást kezdeményez annak érdekében, hogy a munkavállalók véleményt mondhassanak a Fidesz-KDNP rabszolgatörvényéről.

2018 december