Rendszerszintű változtatás helyett kapkodását bizonyítja a kormány a Klik elnökének leváltásával

2016-02-26 11:08

A kormányzati fejetlenség újabb bizonyítéka, hogy egy héttel azután, hogy Lázár János kijelenti, a Klik problémája nem oldható meg személyi változásokkal, mégis leváltják annak elnökét. Ha ez így működik, akkor a Jobbik reméli, Lázár János mielőbb kizárja Balog Zoltán menesztésének lehetőségét is, hátha egy héttel később arra is sor kerül.

A Klik hároméves fennállása alatt harmadik vezetőjét kapja, ami rávilágít arra, hogy Lázár János múlt heti kijelentésének van igazságtartalma: nem csak személyi problémáról van szó. A rendszer fenntarthatatlan, és ahogy Palkovics László mondta, annak sem pénzügyi, sem működési nehézségei nem oldhatók meg egy hét alatt; ahogy Pintér Sándor sem tudott két hét alatt rendet tenni.

A Jobbik szerint azoknak az önkormányzatoknak, amelyek jó gazdái voltak az iskoláiknak, és a tanulók rendre az országos átlag felett teljesítettek a méréseken, vissza kellene adni a fenntartás lehetőségét.

Dúró Dóra frakcióvezető-helyettes, az oktatásért is felelős Kulturális Bizottság elnöke

Dunaújváros pénzzel hálálta meg szociális dolgozóinak a megfeszített munkát, de az önkormányzat által adott rendkívüli juttatásra rótt állami adók nélkül több kerülhetett volna az emberek zsebébe.
Folytatódik a kormánymédia bírósági vesszőfutása.

2020 augusztus