Rezsiutalvány aláírásért cserébe?

2019-09-12 14:36

Saját aktivistája buktatta le a kormánypártot: az egyik fideszes kitelepülésen aláírást gyűjtő aktivista elismerte, hogy csak akkor kapnak rezsiutalványt a nyugdíjasok, ha támogatásukról biztosítják a Fideszt, és hozzájárulnak adataik használatához.

Videófelvétel készült az esetről, melyben Keresztesy Gergő, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának elnöke egy kormánypárti aktivistától próbálja megtudni, milyen feltételekkel kaphatják meg a nyugdíjasok a választások előttre beígért 9000 forintos rezsiutalványt. A politikus kérdésére az aktivista egyértelműen elismerte, hogy az utalványra az jogosult, aki már aláírását – így személyes adatait is – a kormánypártok rendelkezésére bocsátotta.

Ma ismét bizonyítást nyert a tény, hogyan is működik Orbán gépezete: a hatalom megtartása érdekében a kiszolgáltatott emberek pofátlan félrevezetésétől sem riadnak vissza. Mivel tudják, hogy október 13-án számos településen bukhatnak, a leggátlástalanabb módon próbálják megvásárolni az általuk nélkülözésbe és szegénységbe taszított idős emberek szavazatait: hol egy csomag száraztésztával, hol választási krumplival, hol pedig pár ezer forintos választási rezsiutalvánnyal.

Jobbik Ifjúsági TagozatSajtóközlemény: Rezsiutalvány aláírásért cserébe? – Így bővíti a Kubatov-listát a Fidesz

Továbbra sem fizeti vissza Tárnok a visszajáró önerőt az uniós támogatással megvalósult csatornaprogramból.
Közérdekű adatigényléssel fordul a Miniszterelnökséghez Bencsik János, hogy kiderüljön, miért költöttek több százmillió forintot egy még csak papíron létező budapesti kórházra.

2019 szeptember