A román titkosszolgálat is megjelent a Jobbik brassói fórumán

2014-03-14 08:18

Nem hagyjuk magunkat megfélemlíteni Erdélyben sem! - írja Szávay István, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinetjének elnöke Facebook oldalán. A bejegyzést változatatás nélkül közöljük:

"Ma a teljes román média kiérkezett Brassóba, hogy a Jobbik mostani erdélyi körútjának céljairól és a marosvásárhelyi incidensről érdeklődjön. A fórumot felvette a titkosszolgálat, remélem, jót csámcsognak rajta. A román állami tévé élő közvetítéssel jelentkezett a helyszínről, igazán megtisztelő! Basescu a találkozónk után azt nyilatkozta, minden egyes mondatot megvizsgálnak, és ha egy mondat is megsértette a román alkotmányt, azonnal kitiltanak Romániából. Álltam a média kérdései elé, kérve őket, hogy szakmai, etikai regulájukat legalább minimálisan betartva tájékoztassák nézőiket. Elmondtam itt is sokadjára: a Jobbik nem a románok ellen küzd, hanem az Erdélyben őshonos magyarság szülőföldjén való megmaradásáért. Elmondtam ismét és sokadjára: nekünk is fontos a Romániával való jószomszédi viszony és a partnerség, azonban ez soha, de soha nem írhatja felül a nemzeti érdek vitathatatlan elsődlegességét – mint ahogyan ez egyébként a román politikában is alaptétel.

Hétfő óta Basescu és Ponta a román médiumokat kézivezérléssel irányítva próbálja elterelni a figyelmet az immár sokadik székely autonómiatüntetésről és arról, hogy uniós tagság ide vagy oda, ma sincs a székelységnek autonómiája. Ezért a román médiumok egymással versenyezve hazudnak a Jobbikról és annak elnökét valamint erdélyi tagjait, szimpatizánsait Romániából való kitiltással fenyegetik (értitek? román állampolgárokat akarnak Romániából kitiltani!). A kormánypárttá vált RMDSZ két bársonszékekért cserébe határolódik el pánikszerűen tőlünk, miközben a magyar kormány – mondhatnánk, hogy természetesen – hallgat.

A magyar diplomácián már meg sem lepődünk. Még akkor sem, ha alkotmányos kötelessége lenne kiállni a Romániából való kitoloncolás által fenyegetett Jobbik-szimpatizáns erdélyi magyarok mellett, akik közül ráadásul a legtöbben magyar állampolgárok is. Az RMDSZ meg persze ahelyett, hogy tájékozódna, szolgai módon szajkózza a román politikum boszorkánykonyhájában kotyvasztott képtelen hülyeségeket. Kovács Attila, a Brassó megyei RMDSZ elnöke sietett leszögezni, hogy nem tudja, kik vannak a fórumon, nem is tudja, mi hangzik el ott, de elhatárolódik mindentől. Szánalmas!

Mi nem ellenségeskedést szítunk, hanem bemutatjuk programunkat, merthogy nekünk legalább van, szemben a kizárólag rezsicsökkentéssel kampányoló Fidesszel, vagy a többszörösen levitézlett baloldali összeborulással. Kérdésre válaszolva azt is elmondtam, hogy nem tudom ki provokálta ki a hétfői marosvásárhelyi dulakodást. Egy azonban biztos: nem jobbikosok voltak. És ezt egyébként nem csak én mondom, hanem a Maros megyei prefektus is. Innentől kezdve világos lehet mindenki számára, hogy Basescu és Ponta is hazudik amikor a Jobbik békétlenségéről beszél és megpróbálja elterelni a figyelmet március 10-e valódi céljáról: a székely autonómiáról. Ők is tudják, hogy saját állampolgáraikat nem tilthatják ki Romániából csak azért, mert a Jobbikkal szimpatizálnak! Csak remélni tudom, hogy a sajtó képviselői az elhangzottakat fogják továbbítani főnökeiknek és nézőiknek így pedig végre leállhat ez a fölösleges politikai hisztériakeltés.

Tiszteletem és megbecsülésem azoknak a brassói magyaroknak, akik mindezek ellenére részt vettek mai lakossági fórumunkon. Mi jobbikosok pontosan tudjuk, hogy külhonban még a rendezvényeinken való megjelenés is kockázatos lehet sokak számára akár egzisztenciális, akár egyéb szempontokból. Köszönet nekik ottlétükért és kérdéseikért. Ők adnak erőt nekünk ahhoz, hogy küzdelmünket napról-napra, lankadatlanul folytathassuk!

Végül innen üzenem Basescunak és Pontának: minél nagyobb a nyomás rajtunk, annál erősebb lesz az ellenállásunk is! Mi továbbra is meg fogunk védeni minden magyart, határok nélkül. Mi nem a román emberek ellen, hanem az itt élő magyarságért dolgozunk, azért, hogy újabb ezer év múlva is legyen magyar szó a Kárpátok ölében. Ezt pedig egyre több itt élő magyar kezdi felismerni. Vigyázzanak tehát a hisztériakeltők: hazugságaik bármikor visszahullhatnak rájuk!"

alfahir.hu - jobbik.hu