A sajtószabadság melletti tüntetés társszervezőjének közleményét is letiltja az MTI

2020-07-24 17:36

A "közszolgálati" MTI ismét megtagadta a Jobbik sajtóközleményének közreadását, ezúttal - kissé abszurd módon - épp a sajtószabadság melletti kiállásunk és a kormányzati médiadiktatúra elleni tiltakozásunk adott munkát a rezsim központi cenzorainak és igazolta lenti sorainkat. A Jobbik a ma esti, Index-székház előtti tüntetés társszervezőjeként próbálta az alábbi állásfoglalását megjelentetni a távirati irodánál, sikertelenül:

Csak egy gyáva ember fél az igazságtól - tüntessünk együtt a sajtószabadságért!

„Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk.”

018 szeptembere óta cseng a fülünkben ez a mondat, melyet Orbán Viktor hazudott az Európai Parlament és a magyar emberek szemébe.

„Ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok.”

Ezt is Orbán Viktor mondta, és kivételesen valós intelmek hagyták el a miniszterelnök száját. Ugyanis hiába zeng ódákat Orbán a magyar sajtószabadság példaértékű működéséről – melyet szerinte nyugaton is irigyelhetnek –, a valóság azonban igazi diktatórikus időket idéz fel.

Míg a kormány szócsövévé silányított közmédia közel százmilliárdból hazudhat a magyar emberek millióinak, addig a valós értéket előállító, olykor kormánykritikus médiumokat sorra lehetetlenítik el, zárják be vagy vonják saját irányítás alá. Nem kell messzire mennünk, hogy példákat hozzunk: a korábban kormánykritikus Origo, a Kommentár, a Népszabadság, a Figyelő és a Heti Válasz után most az Index.hu-t kezdték el szépen, lassan, szisztematikusan leépíteni.

A portál főszerkesztőjének példátlan kirúgása előtt is voltak már erre utaló jelek, ez azonban egyértelmű üzenet lehet a több mint húszéves internetes lap jövőjére nézve.

Sajnos afelől ma már senkinek nincs kétsége, hogy az Orbán-kormány legnagyobb ellenségei a tudás és a szabadság. Véleményünk szerint az, amit Fideszék a médiával és az újságírással művelnek önös érdekeik miatt egyszerűen gyáva és gusztustalan.

A Jobbik ezért fontosnak tartja, hogy ma este minél többen találkozzunk az Index székházánál. Mutassuk meg, hogy nem félünk, mutassuk meg, hogy bármilyen alantas eszközhöz is folyamodik a kormány, a magyar népet nem lehet elhallgattatni!

2020 augusztus