Híreink

Se a Fideszt, se az MSZP-t nem érdekli, hogy az ország belefullad a drogokba

2017-11-08 08:37
-A +A
 
Sem a Fidesz, sem az MSZP, sem a KDNP nem tartotta fontosnak, hogy részt vegyen a mai, ötpártira tervezett budapesti egyeztetésen, melynek témája a Magyarországot megbénító kábítószer-probléma volt - mondta el sajtótájékoztatóján Rig Lajos, a párt egészségügyi szakpolitikusa. Rig köszönetet mondott Zacher Gábor toxikológusnak, aki az összejövetelen mélységében ismertette a jelenlegi magyar kábítószerhelyzetet.
 
A jobbikos honatya nem lepődött meg azon, hogy a szocialisták távol maradtak a kezdeményezéstől, mint fogalmazott: "Ők már magát a kormányváltást is feladták, egy összeomló MSZP nem hiszem, hogy túl sok szakmaiságot tudott volna belevinni ebbe."
Sajnálatát fejezte ki, hogy a Fidesz és a KDNP sem vette komolyan a pártpolitikán túlmutató egyeztetést, így csak két olyan felelős párt maradt, akiket érdemben foglalkoztat a vészhelyzet megoldása: a Jobbik és az LMP.
 
Rig Lajos elmondta: elsősorban nem jogi szabályozásra van szükség a krízis megoldásához, hanem társadalompolitikai megoldásra.
 
Ennek oka, hogy ma Magyarországon leginkább a dolgozói mélyszegénységben élők azok, akiket veszélyeztet a kábítószer-fogyasztás, ez 3 és fél millió embert jelent.
 
A jobbikos politikus szerint, ha hazánkban sikerülne felszámolni ezt a társadalmi jelenséget, és 28 százalékról az uniós szintre, akár 5 százalék alá vinnénk a szegénységben élők arányát, akkor az legalább a probléma egy részét megoldaná.
 
A képviselő elgondolkodtatónak nevezte azt is, hogy a 17-18 éves fiatal fogyasztók közül minden ezerből 300 kórházba kerül, ahol az életéért vívnak harcot az orvosok.
 
Rig szerint a kormány által kialakított, és uniós pénzekkel fölöslegesen kitömött Egészségfejlesztési Irodák jelenlegi rendszere is csődöt mondott, hiszen képtelen gátat szabni az egyre terjedő drogfogyasztásnak, a Jobbik pedig a jelenleginél nagyobb szerepet szánna nekik a prevencióban.
 
Elmondta: a Jobbik és az LMP - a jövő nemzedékek védelme érdekében - közös javaslatot fog kidolgozni a probléma kezelésére.
 
alfahir.hu - jobbik.hu
 

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Van abban valami tragikus, hogy jelenleg a világon talán Szerbia politikai berendezkedése hasonlít leginkább Magyarországéra.
Adomány: Svájcból szereztek orvosi műszereket, kórházi ágyakat és bútorokat Rig Lajosék.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 július