Selyemzsinór az ÁSZ-tól

2018-08-06 17:09

A Kormány megint politikai bunkósbotként használja a függetlennek mondott Állami Számvevőszéket. Míg korábban a pártokra szabadította rá a szervezetet, most a kórházak és rendelők igazgatóira ugrasztja azt. A mai, az ÁSZ elnöke részéről megfogalmazott kritika teljesen világos, hogy azt a célt szolgálja, hogy nyilvános selyemzsinórt küldjenek azoknak az intézményvezetőknek, ahol éppen tisztogatni szeretne a Kormány. Mindezt úgy, hogy többségük olyan igazgató, akit a kormánypártok ültettek az igazgatói székekbe, akik a párt választókerületi elnökének bizalmasai, akik a kórházakban élet-halál urai. Az ÁSZ-nak a kórházi igazgatókkal való keménykedése semmi más, mint műbalhé, hiszen az intézmények már az előző két Orbán-kormány alatt is ugyanilyen anyagi és gazdasági nehézségek, valamint visszaélések között működtek, javarészt ugyanezekkel az igazgatókkal.

A kórházaknál feltárt gazdálkodási problémákra a szakma - sőt az ellenzék is- már 8 éve folyamatosan felhívta a figyelmet, de egyszer sem lépett a Kormány.
Világos, hogy a Kormány célja az állami egészségügy legfontosabb szereplőinek a megszégyenítése és a közfinanszírozott egészségügy bástyáinak szétverése a kórházakon keresztül. Ez egyaránt veszélyezteti a dolgozókat és betegeket.

Lukács László György országgyűlési képviselő

A Jobbik képviselői csütörtökön nyújtottak be egy törvénymódosító javaslatot, amely alapján a fúrt kutak tulajdonosai további két év haladékot kapnának kútjaik bejelentésére.
Miután a mérhetetlen Fidesz-korrupció miatt az unió elzárja a pénzcsapokat, a kormány Miskolctól is visszaveszi a még fel nem használt EU-s forrásokat.

2018 október