Híreink

Selyemzsinór az ÁSZ-tól

2018-08-06 17:09
-A +A

A Kormány megint politikai bunkósbotként használja a függetlennek mondott Állami Számvevőszéket. Míg korábban a pártokra szabadította rá a szervezetet, most a kórházak és rendelők igazgatóira ugrasztja azt. A mai, az ÁSZ elnöke részéről megfogalmazott kritika teljesen világos, hogy azt a célt szolgálja, hogy nyilvános selyemzsinórt küldjenek azoknak az intézményvezetőknek, ahol éppen tisztogatni szeretne a Kormány. Mindezt úgy, hogy többségük olyan igazgató, akit a kormánypártok ültettek az igazgatói székekbe, akik a párt választókerületi elnökének bizalmasai, akik a kórházakban élet-halál urai. Az ÁSZ-nak a kórházi igazgatókkal való keménykedése semmi más, mint műbalhé, hiszen az intézmények már az előző két Orbán-kormány alatt is ugyanilyen anyagi és gazdasági nehézségek, valamint visszaélések között működtek, javarészt ugyanezekkel az igazgatókkal.

A kórházaknál feltárt gazdálkodási problémákra a szakma - sőt az ellenzék is- már 8 éve folyamatosan felhívta a figyelmet, de egyszer sem lépett a Kormány. 
Világos, hogy a Kormány célja az állami egészségügy legfontosabb szereplőinek a megszégyenítése és a közfinanszírozott egészségügy bástyáinak szétverése a kórházakon keresztül. Ez egyaránt veszélyezteti a dolgozókat és betegeket.

Lukács László György országgyűlési képviselő

Ajánlott cikkek

A kormányzat pénzt ajánl azért, ha a szőlőtermelők megsemmisítik az idei termést.
Ander felidézte azt a számos botrányt, ami a kormányzat köznevelési intézmények vezetőinek kinevezési gyakorlatát övezte.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2019 június