Semjén hobbija 100 milliárd forintba fog fájni a magyar embereknek

2018-12-15 19:53

Orbán Viktor sportmániája mellett egy másik kormánytag lázálma miatt marad el az egészségügy és más fontos ágazatok érdemi fejlesztése. Hazánk 2021-ben vadászati világkiállítást rendez, amely Semjén Zsolt szerint hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország vadászati világhatalommá váljon. Ugyan a rendezvény még csak bő két év múlva lesz, de már a jövő évben elköltenek 7 milliárdot az előkészületekre. A tervezett teljes költségvetést pedig még elmondani sem merik, de a kiszivárgott hírek szerint már most 50 milliárd forint feletti összeggel kalkulálnak. Az eddigi tapasztalatok után pedig joggal feltételezhető, hogy a végső összeg ennél jóval több lesz. Elég, ha a vizes világbajnokságra gondolunk, ahol még jóval a rendezvény után is kifizetésre kerültek több milliárd forint értékű számlák. A vadászati világkiállítás bevételi oldalon sem hoz a magyar emberek számára jelentős előnyt, hiszen a fideszes elit és üzleti köre olyan mértékben telepedett rá a vadászatra, turizmusra és a mezőgazdaságra, hogy a kiállításból esetlegesen származó bevétel is hozzájuk kerül. Ilyen körülmények között a Jobbik elfogadhatatlannak tartja a világkiállítás megrendezését, hiszen az átláthatóság nem biztosított, az adófizetők számára a brutális bukta viszont garantált.

A Jobbik arra szólítja fel Semjén Zsoltot, hogy hobbiját a jövőben úgy folytassa, hogy azzal ne okozzon több felfordulást. A miniszterelnök-helyettes ne pazarolja a magyar emberek adóját és ne ölje meg a svéd emberek háziállatait.

Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője

Háromszáz hektárig fizetné ki a gazdálkodóknak a földek után igényelhető területalapú támogatást a Jobbik.
A Jobbik nem szeretné, ha a tiszaújvárosi beruházáshoz hasonlóan vendégmunkásokat telepítenének be a Budapest alatti szénhidrogénmezők kitermeléséhez.

2019 augusztus