Semmibe veszi a miskolciakat a MIVÍZ igazgatója?

2017-11-14 11:22

Ezt kérdezte keddi sajtótájékoztatóján Pakusza Zoltán, a Jobbik önkormányzati képviselője, miután a MIVÍZ igazgatója szerint a képviselőnek nincs joga vele találkozni, hogy szakmai megbeszélést folytassanak.

Pakusza Zoltán elmondta: a napokban, mint a miskolciak törvényesen megválasztott képviselője szeretett volna a Honszerző utcai híd ügyében - amely több száz embert érint - szakmai egyeztetést folytatni a MIVÍZ igazgatójával. Az időpontot telefonon előzetesen leegyeztették, ezt az igazgató írásban vissza is igazolta. Két nap múlva azonban az önkormányzati törvényre hivatkozva közölte, erre nincs a képviselőnek jogosultsága, tájékoztatott Pakusza. A politikus elképesztőnek nevezte ezt a hozzáállást. Felhívta a figyelmet: nincs olyan törvény, amely tiltaná, hogy Miskolc tulajdonában lévő cég vezetője szakmai megbeszélést folytasson miskolci önkormányzati képviselővel. „Véleményem szerint Bíró Vencel igazgató úr semmibe veszi a miskolciakat, amikor képviselőjüket nem fogadja” - közölte Pakusza Zoltán.

Hozzátette: megérti, hogy az igazgatónak - akinek hivatalos lakcíme Dunaharaszti - ez csak egy munkahely, de több tiszteletet érdemelnek azok az emberek, akiknek adóforintjaiból kapja a fizetését. Pakusza Zoltán végezetül felszólította a cégvezetőt, kérjen bocsánatot a miskolciaktól, és segítsen problémáik, többek között a hónapok óta húzódó Honszerző utcai híd rekonstrukciójának mielőbbi megoldásában.

Jobbik Miskolci Alapszervezete

Jogállamban a jog, Magyarországon Orbán oligarchái számítanak.

2017 november