Sértődötten, Jobbik motivációra kénytelen dolgozni a Fidesz Pilisen is

2013-09-10 09:20

Mivel már nem tudták tovább gátolni a napirendi pontként javasolt többszöri kezdeményezésemet a honlapproblémák kezelésére, végre megalakult egy ad-hoc bizottság, hogy a pilisi honlap méltó legyen nevéhez, élvezhető és hatékony formában, valós tartalommal tájékoztassa a jövőben a lakosságot. A tartalommal kapcsolatos érveléseim, javaslataim azonban – a szokott módon – falakba ütköztek, majd indulatba torkolltak.

Ma tartottuk az első ad-hoc bizottsági megbeszélést. A honlapkészítő cég vezetőjével skype segítségével kommunikáltunk. A technikai részt hamar leegyeztettük a szakemberrel, majd elbúcsúztunk tőle. Ezután a tartalmi problémákat vettük (volna) górcső alá. Azonban minden ezzel kapcsolatos építő gondolatomra az volt a válasz, hogy a jegyző a felelős a tartalomért, a feltöltésért, és mivel most nincs jegyző, ezért van ilyen állapotban a honlap. Hiába érveltem, hogy máshol is mennek el munkatársak, mégsem áll meg az élet, hogy az adatrögzítés, a lélekkel végzett munka nem a jegyző meglétének vagy hiányának a függvénye, és a honlap hiányossága nem néhány hónapnyi, hanem több évtizednyi elmaradás eredménye – süket fülekre találtam.

A honlap feltöltéséért felelős Adóiroda vezetője először azt mondta, hogy azért van téves adatokkal tele a honlap, mert nem szóltam neki, hogy mi van rosszul feltéve. Ez az érv elég viccesnek hangzott, de nem tudtam nevetni. Amikor pedig kérése szerint elkezdtem sorolni a téves adatokat, akkor meg rám szólt, hogy hiába jövök most a kis fecnijeimmel (noteszlapokra írtam fel a honlap olvasgatása közben felmerült problémákat, téves tájékoztatásokat), a jegyzőhiány az oka mindennek. Mókuskerékben éreztem magam – futjuk a köröket, és nem változik semmi. Nem értettem, hogy mit nem értenek azon, hogy a pilisi honlapon még mindig a régi szervezeti ábra van, gyámhatósággal, építéshatósággal (kilenc hónapja már nincs ilyen Pilisen), olyan kollegák vannak feltüntetve az elérhetőségükkel, akik már régen nem dolgoznak a hivatalban, a Hírnök önkormányzati újság három éve nincs feltöltve (pedig a legutolsó jegyző csak néhány hónapot dolgozott Pilisen, tehát ezt is rávarrni több, mint butaság), a képviselők adatai hiányosan, logikátlanul vannak feltöltve: van, akinél fel van tüntetve, hogy melyik bizottság tagja, van, akinél nincs, van, akinél az önkormányzat által átszámozott házszám helyett a régi szám szerepel lakóhelyeként, a fogadóórák is több helyen kimaradtak, a város közalapítványának adatai és közhasznúsági jelentései is hiányosak, aktualizálatlanok, a tavaly összevont Közösségi Ház és Könyvtár is külön intézményként szerepel – és még sorolhatnám... Ugyanakkor kétféle menüsorból lehet letölteni ugyanazt a tartalmat, más-más logikával, eredménnyel. Az intézményeknél olyan linkek vannak, amelyeket nem lehet megnyitni, és ha meg szeretne valaki keresni egy őt érdeklő iratanyagot akkor rendszertelenül, hol számmal, hol névvel felvitt fájlnevek között kell bogarásznia.

Megdöbbentő, hogy az tartják a pilisi hivatalban normálisnak, hogy nem töltenek fel, hibásan visznek fel, vagy hagynak fenn már nem aktuális adatokat a honlapra, és azt tartják hibásnak ezért az állapotért, aki nem veszi észre és nem szól érte. Ez sértő a „nem szóló” lakókra nézve. Őket tájékoztatni kell, nem hibák keresésére tartani. A „nem szóló” képviselőtársaimra is sértő(?!) - ezt az olvasóra bízom.

Az „üvegzseb”kitöltetlenségére hónapokon keresztül hívtam fel a figyelmet, sőt, még egy lakossági fórumon is felszólalt ez ügyben az egyik lakos – csak ezután töltötték fel a törvény által előírt módon. Több jelzésemet azonban megválaszolatlanul hagyták, ugyanúgy, mint Domonyi Károly képviselőtársamét is.

Ha más szolgáltató is így gondolkozna, akkor nem sokáig szolgáltathatna.

Mikor már huszadszorra is szegény, néhány hónapnyi pilisi munka után kilépett, elmenekült vagy elküldött jegyzők és aljegyzők voltak minden rossznak okozói (akiknek mellesleg a mindenkori polgármester a munkáltatója!), megunva a velük való gyatra érvelést, hangosan összefoglaltam véleményemet a dologról: annyira szembetűnőek a fals, hiányos adatok, hogy csak az nem veszi őket észre, akinek alacsonyabb az IQ-ja a szükségesnél. Erre rögtön sértődés lett a dologból, néhányan magukra vették – elfelejtve a közmondást: „Kinek nem inge, nem veszi magára.” Az pedig, hogy előtte a volt jegyzők, aljegyzők munkáját, képességeit pocskondiázták – a hátuk mögött, pedig amíg Pilisen dolgoztak, nem merték megtenni szemtől szembe velük – szerintük nem sértő.

Ez a pilisi városvezetés logikája, problémamegoldása. Ezért tart itt Pilis – véleményem szerint. Pedig csak szervezés és lélek kérdése az egész. Meg a rendszerszemléleté.

Már megszoktam a folyamatot: javaslok valamit, kiállok mellette rendületlenül, végül megvalósul, de nélkülem, engem kizárva. Így volt ez a részönkormányzattal is, ami két hete alakult meg. Azt hiszik, hogy ezzel bántanak. Pedig csak örömöt okoznak: amit elterveztem, megvalósul! Munkára motiválom őket. Hogy közben sértődötten kirohangásznak az ülésekről, végül is mindegy az eredmény szempontjából. Az eskümet tartom: Pilis várost és a pilisi lakókat szolgálom..

Gajdosné Nagy Tímea

jobbik.hu