Stop korrupció, stop Orbán!

2019-02-20 15:51

Napi szinten derül fény arra, hogyan lopják el Fidesz-közeli szervezetek vagy oligarchák az uniós fejlesztési pénzeket. Az európai közpénzek ellopásának, más néven a Fidesz-korrupciónak különféle módozatai vannak, köztük egészen pofátlanok is. Ide tartozik a Harmadik Évezred Innovációs Alapítvány botrányos eljárása, amely sportnapok szervezését vállalta hátrányos helyzetű térségekben, ám gyakorlatilag semmit nem csinált a 450 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatásért cserébe azon túl, hogy kidobtak egy gumilabdát a falu határában mélyszegénységben tengődő emberek közé. Ebben az esetben sem elképzelhetetlen azonban, hogy – amennyiben vizsgálat indul az alapítvány ellen – nem a hátrányos helyzetben élőket is megalázó közpénztolvajoknak, hanem a magyar adófizetőknek kell visszafizetniük az uniós támogatást és a bírságot – ahogyan a magyar adófizetők állják azt a 13 milliárd forintot is, amellyel Orbán Viktor vejének cége, az ELIOS gazdagodott korrupt módon.

Nem elég, hogy Magyarországon a miniszterelnök haverjai szerzik meg az uniós források legjavát, s azokat a lehető legpofátlanabb módon el is lopják, az EU Csalás Elleni Hivatala (OLAF) által kirótt büntetések cechét is a tisztességes magyar adófizetők állják.

A Jobbik szerint az ilyen ügyek miatt is elengedhetetlen Magyarország Európai Ügyészséghez való csatlakozása, az uniós közpénzeket érintő korrupciós ügyek pártatlan kivizsgálása, és a felelősök határozott elszámoltatása. Valljuk, hogy a bírságokat a tolvajoknak kell megfizetniük, nem a tisztességes magyaroknak. Fizessenek a bűnösök, szüntessük meg az uniós források elcsalását, támogassuk az ezt célzó európai polgári kezdeményezést!

Bana Tibor országgyűlési képviselő, az Európai Ügyek Bizottságának alelnöke Sajtóközlemény: Stop korrupció, stop Orbán! – Egyre pofátlanabb módon lopják el az uniós forrásokat

Az így befolyó milliárdokat a kormányzat köteles lenne a Magyar Munkahelyvédelmi Alapba csoportosítani.
Mentelmi jog: Boldog István, Kálló Gergely

2020 április