Híreink

Strasbourgban is elutasították a Jobbik panaszát az ÁSZ-bírság ügyében

2020-06-25 18:35
-A +A
Az Emberi Jogok Európai Bírósága elutasította a Jobbik panaszát, amit a 660 milliós büntetés miatt tettünk. Azzal indokolta a bíróság a döntést, hogy pártunk nem használt ki minden magyarországi jogorvoslati lehetőséget.
 
A számvevőszék bírságai ellen azonban nem lehet Magyarországon jogorvoslattal élni. Ennek ellenére is a Jobbik a közigazgatási bírósághoz és az Alkotmánybírósághoz fordult, ám egyik esetben sem jártunk sikerrel. Az Ab például megállapította, hogy a számvevőszéki törvény nem alaptörvény-ellenes, de még sincs rendben, hogy a jelentések alapján induló eljárásban nincs fellebbezési lehetőség.
 
Ezt követően fordultunkk a strasbourgi bírósághoz, amelyik most elutasította a panaszt. 
 
A döntés ellen fellebbezésnek helye nincs.
 

Orbán barátja egyszemélyben utasíthatta el a keresetet

 
A határozatot a strasbourgi bíróság nevében egyesbíróként jegyző jogász, Marko Bosnjak 2009-től 2016-ig dolgozott annál a nagynevű szlovéniai ügyvédi irodánál, amelynek névadója és tulajdonosa az UEFA elnöke, Aleksander Ceferin és az ő édesapja, Peter Ceferin.
 
Aleksander Ceferin jó viszonyt ápol Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel is, csak 2019-ben kétszer látogatott Magyarországra, és – ami önmagában nem meglepő – mindkétszer találkozott a fociért rajongó magyar kormányfővel. Ceferin tavaly tavasszal a Bajnokok Ligája Budapesten rendezett női döntőjét tekintette meg a lelátóról Orbán Viktorral és Csányi Sándorral (az OTP és az MLSZ vezetője az UEFA egyik alelnöke is), míg novemberben az új Puskás Aréna nyitómérkőzésére érkezett Magyarországra, ez alkalommal Orbán Viktor a Karmelita kolostorban fogadta őt, majd együtt tekintették meg a Puskás Aréna lelátójáról a Magyarország—Uruguay stadionavató futballmeccset.

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2020 szeptember