Szabó Zsoltnak vissza kell lépnie!

2018-03-23 16:08

Az újságok címlapjain szereplő Szabó Zsoltnak nem ez az egyetlen ügye, a választókerületében a családi pótlékon és a családtámogatási pénzeken kívül minden állami forrás az ő kezén megy keresztül – állítja a Jobbik. A legerősebb ellenzéki párt alelnöke bejelentette, a mentelmi bizottsághoz fordul az ügyben, Szabó Zsoltot pedig visszalépésre szólította fel.

Sneider Tamás egy monstre sajtótájékoztatón foglalkozott a fideszes Szabó Zsolttal. Az 1,2 milliárdos offshore-vagyonnal hírbe hozott államtitkár egyébként a hatvani választókörzetben ellenfele a Jobbik alelnökének, és a családtagjain keresztül több mint 20 milliárd forintos vagyon felett rendelkezik.

A politikus több példán keresztül rávilágított a Heves megye 3-as számú választókörzetében tapasztalható összefonodásokra. Mint mondta, minden egyes pályázati pénz Szabó Zsolt pályázatíró irodáján keresztül megy tovább a térség önkormányzataihoz, illetve a vállalkozásokhoz. "Mindent lát" – fogalmazott Sneider Tamás.

Ezen felül Szabó Zsolt feleségének könyvelőcégén keresztül kényelmesen és törvényesen meg lehet hálálni azt, hogy ha egy vállalkozás több százmilliós állami támogatást kap. Innentől kezdve pedig érdekelt a politikus, hogy nagy értékű megbízásokat kapjanak a felesége cégével szerződésben álló vállalkozások – fejtegette Sneider Tamás.

Így működik a mai Magyarországon a pénzek leosztása, a maffiaállam és ha minden egyes forrás egyetlen ember kezében összpontosul, akkor nem lehet csodálkozni azon, hogy 1,2 milliárdos összeg elvándorol Belize-be – fogalmazott.

Sneider Tamás hangsúlyozta, ha demokráciát akarunk építeni, akkor el kell elérni, hogy az országgyűlési képviselők politikai és ne gazdasági tevékenységet folytassanak. Nem azért választanak meg az állampolgárok képviselőket, hogy azok üzletemberként viselkedjenek a parlamentben, és a minden pályázati pénzre rátegyék a kezüket.

A Jobbik ezért gyökerestül felforgatja az Orbán Viktor által kiépített rendszert, mert ilyen rendszerek nem működhetnek, mert teljes mértékben törvénytelenek.

A konkrét ügyben Sneider Tamás elsőként a parlament mentelmi bizottságához fordul, hogy Szabó Zsolt családtagjainak vagyonnyilatkozatát nyilvánosságra hozzák. Látni akarja, hogy a feleségének milyen bevételei, vagyontárgyai vannak.

Sneider Tamás leszögezte, ha a mentelmi bizottság nem lesz hajlandó foglalkozni az 1,2 milliárdos offshore-vagyonnal, és ugyanúgy jogellenes álláspontra jut, mint Semjén Zsolt esetében, akkor ők nagyon készüljenek arra, hogy jogi elégtételt fogunk venni, és ez igazi jogi elégtétel lesz” - tette hozzá.

Kérdésre válaszolva megerősítette, véleménye szerint Szabó Zsoltnak már rég le kellett volna mondania a képviselőjelöltségéről, a fideszes politikus most megpróbálja még ezt a 2 hete kibekkelni, és abban bízik, hogy mentelmi joghoz jut, hiszen a Fidesz listáján a 46. helyen szerepel.

Felvetettük, hogy a Jobbik antikorrupciós programjában szerepel, ha egy közszereplő nem tudja bizonyítani vagyona eredetét, akkor érvénybe léphet a vagyonelkobzás intézménye. Sneider Tamás szerint ez a lehetőség abszolút megállhat Szabó Zsolt esetében. Hozzátette, ha a Jobbik kormányra kerül, kötelezővé teszi a ciklus elején és a végén a képviselők és rokonaik vagyonvizsgálatát, amit nyilvánosságra is fognak hozni.

„Akár a nappalinkban is szétnézhetnek” - érzékeltette a különbeséget a politikus.

alfahir.hu - jobbik.hu

A Jobbik álláspontja szerint Szerbia csak abban az esetben lehet az Európai Unió tagja, ha biztosítja az autonómiát a délvidéki magyarok számára.
Az egyetemek mellett a magyar tudományosság fontos helyszíneiről mindenfajta előzetes egyeztetés nélkül akart dönteni a Fidesz-kormány.

2018 június