Szávay: "Nem fogok tisztelni egy magyarellenes törvényt"

2015-12-10 13:20

Szerda este sajtótájékoztatót tartott dunaszerdahelyi képviselői irodájában Szávay István, a Magyar Országgyűlés jobbikos képviselője.

“Nem is számítottam akkora hisztire és elhatárolósdira, ami irodám megnyitását követte” -  kommentálta Szávay a szlovák parlament által november 12-én megszavazott “ellentörvényt”, mely alapján 600-tól 3500 euróig terjedő bírságra számíthatnak azok a pártok, melyek nem a szlovák választási törvény szerint alakultak, és irodát tartanak fenn Szlovákia területén.

Szávay – aki egyébként a Jobbik alelnöke is – nemtetszését fejezte ki amiatt, hogy a magyar kormány a szlovák féllel történő kétoldalú kapcsolatok keretében nem sérelmezte a szlovákiai törvénymódosítást, ami szerinte a magyarság ellen irányult.

Mi történik az irodában?

Tovább a teljes cikkhez...

Nem hajlandó sérelemdíjat fizetni a kormány kitartott portálja, a pestisracok. hu a Jobbik két képviselőjének, Gyöngyösi Mártonnak és Z. Kárpát Dánielnek.
Rekordmagas, 60 százalék feletti részvételi arány mellett ismét Budai Lórántot választották Jászberény polgármesterévé.

2019 november