Híreink

Széchenyi örökségét akarja lerombolni a kormány

2019-06-08 08:44
-A +A
 
Az egyetemi autonómia visszaállítását és az akadémia teljes körű szabadságát követelte Brenner Koloman szerdai sajtótájékoztatóján. A Jobbik frakcióvezető-helyettese szerint a kormány politikája teljes mértékben tudás -és értelmiségellenes.
 
Brenner Koloman megjegyezte, hogy Széchenyi István egy évi jövedelmét nem futballstadionra, hanem a magyar tudományos élet felvirágoztatására ajánlotta fel. Ezzel szemben a magát konzervatívnak tartó kormány, most ezt az örökséget akarja semmibe venni és tönkretenni.
 
"Az a kormányzati szándék, hogy átalakítsák a Magyar Tudományos Akadémia kutatóintézeteinek finanszírozását, a Fidesz és Orbán Viktor tudomány-, tudás- és értelmiségellenes politikájának újabb csúcsa, amely miatt végérvényesen elit nélkül marad középtávon az ország" - tette hozzá a Jobbik politikusa.
 
Brenner Koloman kiemelte, hogy az MTA "átszervezése" miatt több mint 5 ezer kutató dönthet úgy, hogy tudományos munkája folytatása érdekében, elhagyhatja az országot.  Ez azért is lenne katasztrofális hazánk számára, mivel az elitjét elvesztő államok többnyire elszegényednek.
 
"Nyelveket beszélő, a nemzetközi tudományos világba beágyazott emberekről van szó, akik meg fogják találni a helyüket külföldön is a magyar egyetemi világ kivéreztetése után."
 
A Fidesz a Néppárt hálójában
 
A Jobbik képviselője lapunk azon kérdésére, miszerint fideszes képviselők is megszavazták a korábban rengeteget támadott Manfred Webert az Európai Néppárt frakcióvezetőjének, úgy reagált: Orbán Viktor addig tud erős emberként mutatkozni Európában, ameddig a Néppárt ehhez asszisztál. 
 
"Ezzel szemben most az látszik, hogy a Fidesz önfelfüggesztése novemberig tart. Tehát Orbán Viktorék jelenleg légüres térben politizálnak. Ezért próbálnak most kétségbeesett gesztusokat tenni Manfred Weber felé." 
 
Brenner Koloman leszögezte, hogy valójában ezért lehetséges az is, hogy a kormány elhalasztotta a közigazgatási bíróságok bevezetését is.
 
alfahir.hu - jobbik.hu

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Továbbra sem fizeti vissza Tárnok a visszajáró önerőt az uniós támogatással megvalósult csatornaprogramból.
Közérdekű adatigényléssel fordul a Miniszterelnökséghez Bencsik János, hogy kiderüljön, miért költöttek több százmillió forintot egy még csak papíron létező budapesti kórházra.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2019 szeptember