Személyes vállalás 3.0 - A nők helyzete

2018-01-08 08:00

Mai, veszprémi sajtótájékoztatóm témája a nők helyzete volt. Na nem Orbán Viktor stílusában, hanem a valóság alapján.
A nők sok esetben érezhetik ma úgy, hogy másodrangú állampolgárok hazánkban. A vezető kormánypárt politikusainak nőkkel szembeni kommunikációja csak erősíti és mélyíti ezt a hátrányt. A nők élethelyzetének javítására szolgáló programjaink számtalan témával foglalkoznak, ezek közül a legfontosabbakat ismertettem ma.
Az alapvetően fontos, hogy senki sem ítélheti meg a nőket azon az alapon, hogy milyen életformát választanak. Törvényben kell garantálni, hogy ugyanazon munkáért a férfiaknak és nőknek azonos bért kelljen fizetni. A szervezeteket és vállalatokat adó- és járulék-kedvezmény formájában fogjuk arra ösztönözni, hogy a gyermeknevelés mellett munkát vállalok számára rugalmas munkaidőt, részmunkaidőt tegyenek elérhetővé.
Azt gondolhattuk, hogy a demokráciánk egy idő után érett lesz arra, hogy több női politikus jelenjen meg a színen. Azt látjuk azonban, hogy a politikai osztály ehhez még mindig nem érett meg kellőképpen, ezért elkerülhetetlen lesz a jövőben a női kvóta meghatározása a politikai tevékenységekben, és a választásokon való indulásban.

dr. Varga-Damm Andrea
országgyűlési képviselőjelölt

Háromszáz hektárig fizetné ki a gazdálkodóknak a földek után igényelhető területalapú támogatást a Jobbik.
A Jobbik nem szeretné, ha a tiszaújvárosi beruházáshoz hasonlóan vendégmunkásokat telepítenének be a Budapest alatti szénhidrogénmezők kitermeléséhez.

2019 augusztus