Híreink

Személyes vállalás 3.0 - A nők helyzete

2018-01-08 08:00
-A +A

Mai, veszprémi sajtótájékoztatóm témája a nők helyzete volt. Na nem Orbán Viktor stílusában, hanem a valóság alapján.
A nők sok esetben érezhetik ma úgy, hogy másodrangú állampolgárok hazánkban. A vezető kormánypárt politikusainak nőkkel szembeni kommunikációja csak erősíti és mélyíti ezt a hátrányt. A nők élethelyzetének javítására szolgáló programjaink számtalan témával foglalkoznak, ezek közül a legfontosabbakat ismertettem ma. 
Az alapvetően fontos, hogy senki sem ítélheti meg a nőket azon az alapon, hogy milyen életformát választanak. Törvényben kell garantálni, hogy ugyanazon munkáért a férfiaknak és nőknek azonos bért kelljen fizetni. A szervezeteket és vállalatokat adó- és járulék-kedvezmény formájában fogjuk arra ösztönözni, hogy a gyermeknevelés mellett munkát vállalok számára rugalmas munkaidőt, részmunkaidőt tegyenek elérhetővé.  
Azt gondolhattuk, hogy a demokráciánk egy idő után érett lesz arra, hogy több női politikus jelenjen meg a színen. Azt látjuk azonban, hogy a politikai osztály ehhez még mindig nem érett meg kellőképpen, ezért elkerülhetetlen lesz a jövőben a női kvóta meghatározása a politikai tevékenységekben, és a választásokon való indulásban.

dr. Varga-Damm Andrea
országgyűlési képviselőjelölt

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Diákok, szülők és pedagógusok számára is érthetetlennek tűnik, hogy amíg a bölcsődéket és az óvodákat megnyitják, addig a köznevelésben az „adok is, meg nem is" a jellemző.
Jó néhányszor letelt már az a bizonyos két hét, amit még a 2010-ben hatalomra került Orbán-kormány belügyminisztere, Pintér Sándor ígért, mondván, ennyi idő alatt helyre fogja állítani a rendet.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 május