Szentendrén is megálljt parancsolna a korrupciónak a Jobbik

2014-03-29 20:28

Helyi és országos problémákra egyaránt felhívta a figyelmet Murányi Levente szombaton Szentendrén.

A Jobbik politikusa elmondta: a korrupció sajnos a városban is tetten érhető, ugyanis egy helyi Fidesz-közeli vállalkozó Simon Péter trükkök sorával jutott önkormányzati telkekhez, hogy uszodát építsen, melyet aztán átadott a város részére. Az önkormányzat ezért cserébe elengedte a vállalkozó 560 millió forintos adótartozását. Az ellenzék hiába tiltakozott; a képviselő-testület 6-2 arányban másodszor is úgy döntött, hogy elengedik a tartozást. Murányi Levente feljelentést tett az ügyben, már folynak a vizsgálatok. Simon egyébként annak a Hadházy Sándornak a barátja, aki a Fidesz színeiben már negyedik ciklusát tölti képviselőként - kevés eredménnyel.

Murányi Levente felhívta a figyelmet az M0-ás gyűrű bővítéséből fakadó problémákra is, a 11-es út ugyanis már jelenlegi állapotában is túlterhelt. Mint mondta, a szakembereknek meg kell vizsgálni a kérdést, ahogy azt is, hogy hová épüljenek Duna-hidak a jövőben.

A politikus kitért a Jobbik országos kampányára is. Mint mondta, helyben ma délután 6 órakor tartanak lakossági fórumot, hogy megismertessék a választókat a Jobbik programjával. Elmondta: arra kérik a választókat, hogy vessék össze a párt programját a Fidesz és az MSZP programjával, bár tudja, ez cinikus kérés, hiszen míg utóbbi pártnak nincs ilyen, a Fideszé mindössze egy szóból áll: "folytatjuk". Murányi hozzátette: azt nem tudni, hogy ez a hazudozásra, vagy a lopásra vonatkozik-e. Kérte a választókat, hogy véleményezzék a radikálisok programját, hiszen amennyiben a jó ötlettel állnak elő, a párt foglalkozni fog a javaslatokkal.

alfahir.hu - jobbik.hu