A szentgotthárdi képviselő-testület is levetette napirendjéről a rabszolgatörvény elutasítását célzó előterjesztést

2019-01-30 14:29
Ahogy az ország számos településén, Szentgotthárdon sem merte a fideszes többség megtárgyalni azt az előterjesztést, ami szerint a 100%-ban önkormányzati tulajdonú cégek ne alkalmazzák a törvény- és házszabályellenesen elfogadott rabszolgatörvényt.

Huszár Gábor, a város önmagát már számtalanszor lejárató polgármestere szerint törvénytelen, ha a tulajdonos utasítást ad a cégvezetőnek, ezért értelmetlen az előterjesztés. Ennek azonban ellentmond az a tény, hogy ahol eddig határozatban elfogadták a rabszolgatörvény helyi elutasítását, azt az illetékes Kormányhivatal sehol sem helyezte hatályon kívül. Javasolnám, hogy az ország legnyugatibb városának képviselő-testületi többsége ezentúl ne nevezze magát önkormányzatnak. Esetükben sokkal inkább beszélhetünk egy helytartóságról, ami gyáván és szolgalelkűen hajtja végre az állampárt érdekeit szolgáló utasításokat. Szolgalelkűek, mert folyamatosan hangsúlyozzák az országos nagypolitikától való elhatárolódást és Svájcot játsszák az ülésteremben, ennek ellenére mindent az állampárt elvárásai szerint tesznek. Gyávának pedig azért nevezhetők, mert nem mertek az emberek szemébe nézni azzal, hogy megtárgyalják az előterjesztést.

Újra bebizonyosodott, hogy a Fidesz és az emberek érdekei teljesen ellentétesek országos és helyi szinten is. Októberben erről is véleményt mondhatnak majd a választópolgárok Szentgotthárdon.

Lábodi Gábor, a Jobbik szentgotthárdi önkormányzati képviselője

A rendkívül rossz népesedési mutatókat egy széles lakhatási programmal lehet kizárólag megoldani.
Elharapódzott a nyugdíjas-szegénység Magyarországon a Fidesz 2010-től tartó regnálása óta.

2019 április