Híreink

Szigorúan ellenőrzött jobbikosok

2017-01-11 13:19
-A +A

Pörzse Sándor: „Hazudtunk reggel és este”

Amikor jobbikosok lettünk, teljesen nyilvánvaló volt, hogy ez nem krémesekkel övezett út lesz Disney Worldbe. Életem egyik legkellemetlenebb élményei közé tartozott, hogy a leköszönő Sólyom László, Bajnai Gordon, de az új parlament felállásakor misét tartó Erdő Péter (bár burkoltan) is szentelt egy-két mondatot a Jobbik ellen. Vérlázító az, hogy ezzel a köztársasági elnök és a bíboros olyan embereket is vérig sértett, akiknek tulajdonképpen hitbéli, vagy közjogi képviseletét látták el.

Bazsó Bálint: Jószomszédok

Újabb, több mint egymilliárdos munkát nyert meg a Csetényi Csaba érdekeltségébe tartozó Network 360 Reklámügynökség Kft. és Affiliate Network Kft., amely az „állampolgárok életét kiemelten érintő kormányzati döntésekkel kapcsolatos kommunikációs feladatok” ellátását végzi.

Demográfiai fordulatot!

Ha bizonyítványt kellene kiállítanunk az Orbán-kabinetnek, akkor az elégségesekkel és elégtelenekkel lenne tele – nyilatkozta a Bar!kádnak Z. Kárpát Dániel. A Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője szerint regionális összevetésben hazánk gazdasági helyzetét, vagy a magyar polgárok anyagi viszonyainak változását vizsgálva az látszik, hogy növekedett a leszakadás mértéke. Beszélt arról is, hogy a Jobbik a multik helyett a kis- és közepes vállalkozásokkal kötne stratégiai szövetséget, és ide csoportosítaná át az adókedvezményeket.

Egykutya

Meddig tart a választói emlékezet? Ameddig azt valamelyik politikai erő akarja, hogy tartson. A pártok hangzatos ígéretekkel próbálják magukhoz csábítani a választókat. Úgy árulják önmagukat, mint egy kívánatos terméket. Marketingtrükkök százait alkalmazzák a kampányszakemberek. A bökkenő csak annyi, hogy amikor kiválasztjuk és megkapjuk a terméket, és átverve érezzük magunkat, nincs lehetőség annak cseréjére. Csak négy év múlva. A felelősség ezért nagy. Sok ember nem hajlandó beismerni még önmagának sem, hogy átverték. Előkapjuk a portörlőt, hogy szembesüljünk azzal, ki, mit ígért és aztán mit tett hazánkkal az elmúlt majdnem három évtizedben.

Hová tűnik a magyar középosztály?

„Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy a középosztályba tartozónak vallja-e magát!” – válaszolta Dömötör Csaba, a Miniszterelnökség államtitkára arra a kérdésre, hogy kiket sorolna ehhez a társadalmi réteghez. A magyar középosztály részben történelmi okok miatt, részben a rendszerváltás óta hozott intézkedéssorozatnak köszönhetően gyenge. A statisztikai adatok ráadásul arra világítanak rá, hogy az elmúlt években tovább erőtlenedett a polgári társadalmak tartópillérét jelentő középosztály.

Fokozódik az aljas kampány

Az eddigi leggusztustalanabb választási kampányra kell felkészülnie az országnak – jelentette ki Janiczak Dávid, Ózd jobbikos polgármestere, miután a feltételezések szerint több hónapon keresztül lehallgatták a hivatali irodáját. A jobbikos politikusnak ugyan félnivalója nincs a magánbeszélgetései miatt, de szerinte a szövegkörnyezetből kiragadott mondatok, a megvágott felvételek a Habony-médiából megismert aljas manipulálásra bármikor alkalmasak lehetnek. A 8 gigabájtnyi, azaz több száz órányi lehallgatott beszélgetés ügyében a rendőrség megkezdte a nyomozást.

Özönlenek a VIP-migránsok

Egyre intenzívebbé vált az érdeklődés a letelepedési kötvények iránt, mióta felmerült a konstrukció kivezetésének lehetősége. Két szocialista politikus írásbeli kérdésére, amelyben a kölcsön fejében hazánkba vándorolt személyekről érdeklődtek, Pintér Sándor belügyminiszter közölt adatokat.

A legmodernebb futballklub…

Kubatov Gábor évet értékelt. Pontosan úgy, ahogy szokta. Hiba nincs a működésben, a Ferencváros háza táján minden rendben van, ami pedig esetleg nem, azt valaki más rontotta el. A nézőszámokkal kapcsolatban hazudnak az újságírók, de ez egyébként sem fontos, mert 2020-ra a Ferencváros Európa legmodernebb sportegyesülete lesz. Nem Magyarország, nem Közép-Európa, nem Közép-Kelet-Európa, hanem Európa legmodernebb sportegyesülete.

Egy döntés és annak háttere

Januártól ingyenes az agyhártyagyulladás elleni védőoltás. Ez azonban csak az egyik, amúgy kevesebb áldozatot szedő baktériumtörzs ellen véd. Ha valaki teljes körű védelmet szeretne gyermekének, akkor mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Lapunk utánajárt, hogy a kór milyen tünetekkel jár, mire érdemes figyelni és mivel védekezhetünk a betegség ellen. Egy egészségügyi szakpolitikus felvázolta, hogy miért érné meg tényleg ingyenessé tenni a védőoltást.

Hull a magyar – a lakossági és az államtitkári érzet árnyalatnyi különbségei

Senki ne dőljön be, a győzelmi jelentések egyértelműen hamisak! A hazai egészségügy állapota katasztrofális. A kommunikáció helyett cselekvésre lenne szükség, ám ez évtizedek óta újra és újra elmarad, kormánytól függetlenül. Emiatt mára a magyar egészségügyi mutatók, halálozási statisztikák balkáni szintre süllyedtek.

Röhög a patkó

Mint minden évben, 2016-ban is akadtak megmosolyogtató pillanatok a Parlamentben. A múlt héten közölt első adag után következzen a folytatás.

A mester, aki hegedűjével meghódította Amerikát

Hatalmas sikert ért el a Londonban élő magyar hegedűkészítő mester, aki tavaly novemberben a világ legrangosabb hangszerkészítő versenyén két aranyat is nyert alkotásával. Draskóczy Gábor lapunknak adott interjújában mesélt arról, hogy rak több száz éves történetet egy-egy újonnan készített, antikolt hegedű mögé, és azt is megtudhatjuk, hogyan és miért választotta ezt a hivatást. Valamint fény derül arra, hogy tényleg utánozhatatlan-e egy Stradivari hegedű.

Odaát a bukovinai határhavasokban

A Bukovinához tartozó Szuhárd-hegységet szemeltük ki egy jó téli túra helyszínéül, amely azért nem tisztán Bukovina területén fekszik, egy kis terület jutott belőle nekünk is jó ezer évig. Ez a kis terület az Emberfőcsúcs nyugati oldala, és az onnan alászálló völgyek. A Szuhárdról egyébként az égvilágon semmit sem sikerült kideríteni előzetesen; magyarul semmiféle leírás nem található róla sem az interneten, sem a turista archívumokban.

Keresse csütörtökönként az újságárusoknál vagy a http://www.dimag.hu/magazin/Barikad weboldalon!

 

Ajánlott cikkek

Ezúttal az m1 gondolta azt, hogy nekik is fel kell zárkózniuk a habonyi hazugsággépezethez.
A magyar kultúra napján nemzeti identitásunk és hagyományunk ápolásának fontosságára is figyelmet kell fordítanunk amellett, hogy megköszönjük a kulturális szférában dolgozók áldozatos munkáját.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
 
2018 január