Híreink

Szilágyi: A Fidesz rabszolgaként tekint az emberekre

2019-04-10 14:44
-A +A
 
A Jobbik szerint a 2010 óta tartó cigánypolitika a cigányság mélyszegénységben tartásáról szól, miközben a romáknak ártó kormánypárti politikusok botrányainak nincs következménye. Szilágyi György, az ellenzéki erő szóvivője kijelentette, pártja az egypártrendszer, a rabszolgatartó társadalom és a zsarnokoskodás lebontására törekszik.
 
A köztörvényes bűnöző, mindössze köztársasági elnöki kegyelemmel szabadult Farkas Flórián lenne a felelős annak az új időszámításnak a végrehajtásáért, ami – Gulyás Gergely kancelláriaminiszter szavai szerint – 2010-ben kezdődött a magyar cigánypolitikában. Az ő dolga lett volna az erre szánt pénzeket hathatósan elkölteni – közölte szerdai sajtótájékoztatóján Szilágyi György országgyűlési képviselő, a Jobbik szóvivője. Ám Farkas a Híd a Munka Világába programban 1,6 milliárd forintot herdált el, és ebből Farkas Flóriánnak semmi hátránya nem származott, továbbra is országgyűlési képviselő maradhat – tette hozzá.
 
Szilágyi Gulyás Gergely szavait úgy értékelte, hogy a 2010 óta tartó új időszámítás a cigányság mélyszegénységben tartásáról szól.
 
Mint fogalmazott, a Fideszhez köthető helytartók „élet és halál urai”, akik „saját tulajdonukként tekintenek” az ott élő roma és nem roma lakosokra.
 
Zsarnokoskodnak, és aki nem teljesíti a fideszes nagyúr, a fideszes potentát parancsát, azt keményen megbüntetik és akár tönkre is teszik – jelentette ki a szóvivő. Felidézte a cigány alkalmazottját kazánba záró Pócs János esetét, aki a botrány ellenére továbbra is a Fidesz országgyűlési képviselője maradhatott.
 
Szilágyi utalt arra a tegnap nyilvánosságot kapott botrányos esetre is, amikor egy alföldi falu fideszes polgármestere egy gyermekének gyógyszerre pénzt kérő édesanyát szexuális szolgáltatásra kényszerítette, a kiszolgáltatott asszonnyal folytatott aktust pedig fel is vették. A jobbikos politikus úgy véli, ez a fideszes polgármester is a helyén maradhat, mert a kormánypárttól eddig semmiféle elhatárolódást vagy olyan nyilatkozatot nem lehetett hallani hogy ők elítélnék ezt a cselekményt.
 
Szilágyi szerint ez utóbbi eset a Fidesz nőkhöz való viszonyát is mutatja, aminek alátámasztására felelevenítette a vak komondoros Balogh József esetét, valamint Varga István parlamenti felszólalását, amelyben az hangzott el, hogy a nők dolga, hogy gyermeket szüljenek.
 
A szóvivő szerint a Fidesz rabszolgaként tekint az emberekre, olyan rabszolgaként, akiknek ki kell szolgálniuk a Fideszt, amely mindenkinek meghatározza, hogy mit csinálhat és mit nem csinálhat.
 
A botrányos ügyekkel kapcsolatban pedig „a Fidesz csöndben van, hiszen ez a viselkedés náluk természetes”. Szavai szerint ők „így viselkednek a magyar emberekkel, a magyar nőkkel, a magyar romákkal és mindenkivel, aki nem a Fideszhez tartozik, egyszerűen alattvalókként tekintenek rájuk”.
 
A Jobbik azért küzd, hogy ezen változtasson – folytatta Szilágyi. – Nemet mondunk az egypártrendszerre, nemet mondunk a rabszolgatartó társadalomra, nemet mondunk a zsarnokoskodásra is. Úgy fogalmazott, a Jobbik célja egy élhető, szabad, az emberek életét segítő társadalom kialakítása, hogy mindenki boldogan élhessen ebben az országban.
 
alfahir.hu - jobbik.hu

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

A harminc százalékos béremelés és a hatékony béralku mézesmadzagjának hamis fogadalmára hivatkozva vették el több mint harmincezer pedagógustól a hatékonytalannak kikiáltott közalkalmazotti státuszt.
Úgy fest a helyzet, hogy a miniszterelnöknek csak azért volt szüksége az egészségügyi rendszer feletti kontrollra, hogy a zavarosban halászó haverokat végül helyzetbe hozhassa.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 május