Híreink

Szja-mentessé tenné a 29 éven aluliak munkabérét a Jobbik

2019-12-28 08:37
-A +A
 
Eltörölné a fiatal munkavállalók személyi jövedelemadó kötelezettségét a Jobbik – jelentette be Jakab Péter fővárosi sajtótájékoztatóján. A párt frakcióvezetője szerint a lépés megkönnyítené a fiatalok itthon tartását, hiszen gyakorlatilag 15%-os azonnali béremelést jelentene.
 
A párt lengyel mintára dolgozta ki a javaslatot, ahol a 26 év alatti dolgozók mentesültek a 18%-os szja megfizetésének kötelezettsége alól. Magyarországon alacsonyabb az adókulcs, az intézkedés arányaiban kisebb terhet róna a költségvetésre, ezért lenne nagyobb a kedvezményezettek köre.
 
Jakab Péter szerint 800 ezer fiatal dolgozót érintene a törvényjavaslat, ha a kormánypártok is megszavazzák. Az intézkedés miatt 40-50 milliárd forint esne ki a költségvetésből, ami nagyságrendileg kétszer akkora összeg, mint a miniszterelnök várba költözése.
 
„Mindenkinek az lenne a jobb, ha ez a pénz nem a korrupt kormány zsebében landol, hanem a fiatal magyar munkavállalók pénztárcájában marad, hogy el tudják kezdeni azt a bizonyos nagybetűs életet.”
 
A módosítás olyan rossz helyzetben levő ágazatokra is jó hatással lehet, mint az egészségügy vagy az oktatás, ahol az elöregedő munkaerő megfelelő utánpótlása egyre nagyobb kihívást jelent az elképesztően alacsony fizetések miatt.
 
„A magyar dolgozók nem túlórát akarnak, hanem érdemi béremelést.”
 
Az időzítés nem véletlen: a parlament kormánypárti többsége egy éve szavazta meg a rabszolgatörvényt, ami a korábbinál jóval több túlmunka elrendelését teszi lehetővé a munkáltatók számára.
 
A Jobbik frakcióvezetője szerint a magyar dolgozók az októberi önkormányzati választáson megadták a politikai választ a multiknak lefekvő kormánynak, a javaslatot a párt gazdasági válasznak szánja.
 
Jakab Péter bízik benne, hogy a kormány nem fog megint szembe menni a magyar dolgozók akaratával és támogatja a javaslatukat, mert ha ez nem így történik, akkor a magyar dolgozók ismét büntetni fogják a Fidesz-KDNP-t.
 
alfahir.hu - jobbik.hu

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Diákok, szülők és pedagógusok számára is érthetetlennek tűnik, hogy amíg a bölcsődéket és az óvodákat megnyitják, addig a köznevelésben az „adok is, meg nem is" a jellemző.
Jó néhányszor letelt már az a bizonyos két hét, amit még a 2010-ben hatalomra került Orbán-kormány belügyminisztere, Pintér Sándor ígért, mondván, ennyi idő alatt helyre fogja állítani a rendet.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 május